Adevarul si falsitatea fac parte atat de mult din viata noastra

Adevarul si falsitatea fac parte atat de mult din viata noastra

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Ce este adevarat si ce este fals in viata oamenilor? Adevarat este ca suntem oameni si ca unii dintre noi sunt mai buni, iar altii sunt mai rai. Dintre cei buni, unii pot deveni si mai buni si mai aplecati inspre a face bine celorlalti. Dintre cei rai, unii se pot schimba in bine, iar altii vor ramane rai pentru toata viata lor, pentru ca asa s-au nascut si nimeni nu le poate schimba destinul.

Adevarat este ca fiind oameni, putem gresi. Si gresim mai mereu, pentru ca asta este firea oamenilor. Adevarat este si ca ne place dragostea mult si o cautam cu disperare atunci cand nu o avem. Dragostea este cel mai frumos sentiment pe care oamenii il pot simti. Adevarat este si ca nu stim cateodata ce sa facem cu dragostea, mai ales cand ea vine pe neasteptate sau atunci cand credem ca orice exista pe Pamant poate fi doar al nostru. Adevarat este si ca oamenii isi doresc multe lucruri, unele mai mici, iar altele mai mari.

Unii isi doresc masini cat mai multe, case, piscine, si, in general, bani foarte multi. Altii sunt multumiti cu existenta lor actuala, chiar daca nu este una plina de bogatie materiala, ci de bogatie sufleteasca. Adevarat este si ca traim intr-o lume rea, una pe care unii incearca sa o schimbe, iar altii asista nepasatori la ea. Cei care incearca sa o schimbe sunt de apreciat, iar cei care nu fac acest lucru, ci doar asista nepasatori, nu pot fi laudati de nimeni, poate doar de unii exact ca ei.

Nepasarea este o mare nedreptate pe care oamenii si-o impun singuri, atunci cand le este frica sau lene sa lupte pentru o lume mai buna. Adevarat este si ca lumea in care traim poate nu este perfecta, poate nu este asa cum ne-o imaginam noi, pentru ca vrem cu totii cat mai mult, mai ales daca suntem perfectionisti. Aceasta este doar o parte din adevarul care sta in spatele oamenilor. Urmeaza falsitatea, adica acea stare cand lasam impresia ca ne pasa, dar, in realitate, nu ne pasa deloc de nimeni si nimic.

Falsitatea este un rau si mai mare decat nepasarea sincera, pentru ca oamenii carora nu le pasa si iti zic in fata acest lucru, macar sunt cinstiti si sunt mult mai mult de apreciat, decat cei care iti lasa impresia ca le-ar pasa de ceva, insa, adevarul este ca nu le pasa de nimic in aceasta lume, cateodata nici macar de propria persoana. Acestia sunt niste oameni periculosi, pentru ca au dezvoltat o atat de mare capacitate de a simula sentimentele, incat, uneori, reusesc sa-i pacaleasca si pe cei mai destepti oameni, care ajung sa se increada in ei si sa le urmeze sfaturile.

Adevarurile si lucrurile false din lumea asta exista impreuna, chiar daca sunt doua lucruri separate. Adevarul poate fi spus si despre lucrurile false, dar lucrurile false nu conduc niciodata inspre adevar, poate doar dintr-o mare intamplare.

Trebuie sa ne placa mereu doar adevarul, sa avem constiinta si inima curata, pentru ca falsitatea nu ne va ajuta niciodata sa le aratam oamenilor adevarata noastra fata, cea care este una de oameni buni si care doresc binele altora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *