Ai auzit vreodată cum vorbeşte Ioana Petrescu?

Astăzi am avut o revelaţie: fotbalul te ajută să descoperi persoane noi, fiindcă înainte de meciul dintre Rapid şi Steaua, cum tocmai ne strânsesem noi pe aici să vedem minunata partidă, a apărut următoarea întrebare, care-mi era adresată: “Ai auzit vreodată cum vorbeşte Ioana Petrescu?”.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Am răspuns negativ, fiindcă nu avusesem această “plăcere”. Ştiam despre Ioana Petrescu faptul că este ministru, că a studiat la Harvard şi că a fost luată peste picior zilele trecute, de către Traian Băsescu. Doar citisem în fugă, pe Internet. Nu am stat să văd videoclipul, fiindcă tot ceea ce este legat de preşedintele nostru, nu prea mă interesează. Ştiam chiar şi cum arată Ioana Petrescu, deoarece o tot văzusem prin pozele de pe diferite site-uri. Era de ajuns. Câte lucruri să ştii despre un politician?

Au urmat tot felul de păreri negative legate de apariţiile publice ale Ioanei Petrescu şi discursurile acesteia, după care îndemnul: “Caut-o pe YouTube!”.

Gata, curiozitatea devenise prea mare! Dă-i search pe YouTube, pe cuvintele “Ioana Petrescu”.

Primele două rezultate aveau poza pe care o mai văzusem pe site-urile publicaţiilor on-line, în legătură cu întâlnirea dintre Ioana Petrescu, Victor Ponta şi Traian Băsescu, deci am sărit peste. Nu, nu doream să văd nimic despre Traian Băsescu, pentru că aveam o dispoziţie mult prea bună.

Al treilea rezultat era “Interviu cu Ioana Petrescu- partea I”, aşa că am dat un click repede pe el.

Mai bine nu o mai făceam, fiindcă ceea ce am văzut acolo m-a îngrozit.

Ioana Petrescu a reuşit “performanţa” de a face două greşeli în nici măcar un minut.

Prima greşeală: “… adunăm toate informaţiile, să vedem exact de câte venituri avem la dispoziţie…”. Am zis să nu fiu răutăcios, pentru că poate avea emoţii şi este posibil să se fi gândit la un lucru, după care să-şi fi schimbat ideea din mers, ca mai apoi să iasă ceva total pe lângă limba română. Este în regulă, i se poate întâmpla oricui.

A urmat: “…este o măsură care o vom lua…”. Domnişoara ministru, repetaţi după mine: este o măsură pe care o vom lua. “Pe care“, da?

Văzând astfel de fapte de vitejie în faţa limbii române, nu am rezistat mai mult de un minut. M-am întors la Horia Ivanovici, pentru că acesta ştie să se exprime corect, mai face şi spectacol.

Departe de mine gândul de a lovi în cei tineri şi dornici de afirmare, pentru că România trebuie condusă de astfel de persoane, însă unele competente, care să cunoască tainele limbii române. Cea din urmă, este o cerinţă de bun-simţ, nu un lucru ieşit din comun sau vreo pretenţie absurdă.

Habar nu am cum a ajuns Ioana Petrescu ministru şi nu mă refer la procedurile legale de învestire în funcţie, ci la faptul că nu are ce căuta acolo. Ţine ocupat un loc pe care ar trebui să stea alţi tineri, unii care sunt cu adevărat capabili, deoarece România nu duce lipsă de aşa ceva, însă aceştia sunt ţinuţi în umbră de tot felul de Ioane şi Elene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *