Americanii il vor regreta pe Obama

barack obama presedintele sua

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Nu stiu de ce am impresia ca americanii il vor regreta pe Obama, cu atat mai mult cu cat in aceste momente presedintele lor nu prea se bucura de cine stie ce apreciere in randul poporului nord-american. Cand scriu ca lumea nu-l prea il are la suflet pe Obama, in marea ei majoritate, ma bazez pe toate comentariile citite pe diverse site-uri. Multe la numar si cu audienta diversificata.

Daca pe unele site-uri reprosurile aduse presedintelui american sunt unele greu de luat in seama si nu prea au legatura cu activitatea acestuia, pe altele poti citi pareri foarte bine argumentate, care au sustinere faptica.

Referindu-ma la cele din urma, pentru ca ele ma intereseaza, cei mai multi americani ii reproseaza lui Obama ca Statele Unite au ajuns sa nu mai fie respectate in lume, din cauza modului slab in care presedintele american le-a reprezentat la nivel international. Din cauza faptului ca acesta nu a actionat cu fermitate in unele situatii, americanii simt ca SUA nu mai sunt privite cu aceeasi doza de respect, urmarile fiind unele evidente: chinezii isi vad de treaba in continuare, in Mare Chinei de Sud, ba chiar amenintand ca situatia ar putea degenera, in cazul in care americanii nu renunta la prezenta lor in acele ape, care garanteaza dreptul la libera navigatie, iar rusii zboara din ce in ce mai aproape de navele si aeronavele Statelor Unite.

Pe langa aceasta, evident, sunt reprosuri legatea de economia Statelor Unite, de acordul cu Iran, de situatia din Siria si asa mai departe.

Chiar si asa, atunci cand incerc sa-mi dau seama ce va urma dupa Obama, nimic nu pare clar si la locul lui. Macar presedintele american in functie a ales de cele mai multe ori pacea, discutiile si nu armele sau galceava.

Oricare dintre cei doi care au sanse reale de a ajunge sa posede cea mai inalta functie in SUA, nu pare sa fie capabil de a duce mai departe lucrurile bune pe care le-a facut actualul presedinte american, pentru ca pe langa rele, are si destule parti pozitive.

Daca iese Trump, este foarte posibil sa vedem mult spectacol. Sper sa fie doar spectacol. “Sa o faca mare iar pe America” ca doar cu asta i-a agatat pe americani. Ma uitam ieri la un videoclip cu Trump, iar acesta afirma ca ceva de genul ca va avea grija de fiecare american si alte asemenea lucruri. Lucruri venite din partea unui om foarte bogat, pe care nu l-a impiedicat nimeni pana acum sa faca multe fapte bune, desi acum incearca sa pozeze in binefacatorul neamului sau.

Despre Hillary nu sunt multe de spus, in afara de faptul ca este protejata la cel mai inalt nivel, pentru a nu plati pentru folosirea e-mailului de serviciu, pe un server nesecurizat. Oricare cetatean american ar fi platit pentru asta, doar ea nu, dovada ca nici democratia pe la americani nu functioneaza tocmai asa cum trebuie.

De asta cred ca americanii vor avea timp destul sa-l regrete pe Obama, cu toate partile sale bune sau mai putin bune. Pe langa ceea ce vine dupa el, acesta cred ca va arata destul de in regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *