Amintirile noastre cele mai placute

Amintirile noastre cele mai placute

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Atunci cand ne aducem aminte de lucruri din trecutul nostru, incercam sa le proiectam in prezent si viitor, pentru a incerca sa ne imbunatatim conditia. Amintirile frumoase reprezinta un punct de sprijin pentru situatiile grele pe care le intalnim in prezent si un mare impuls de a merge inainte, de a progresa.

Amintirile mai putin placute, fac si ele parte din viata noastra si chiar daca pe unele nu le putem uita, incercam sa ne aducem cat mai putin aminte de ele. Chiar si asa, amintirile negative incep sa-si faca loc si ele in viata noastra, in unele situatii, mai ales atunci cand vedem cazuri asemanatoare sau ne confruntam chiar noi cu situatii la fel ca in trecut.

Atat amintirile placute, cat si cele neplacute, fac parte din noi, sunt cele care ne definesc. Ambele sunt la fel de importante, chiar daca noi incerc sa le scoatem mereu la suprafata doar pe cele placute. Si amintirile negative sunt importante, pentru ca ele au asigurat experienta noastra si faptul ca pe viitor stim mult mai bine ce sa facem in anumite situatii. Experientele de viata sunt foarte folositoare, fiindca ele ne fac mai buni, ne fac sa progresam. Daca totul ar fi doar lapte si miere, atunci nu am mai sti ce sa facem, cum sa reactionam, atunci cand am avea de a face cu lucruri negative.

Putem invata din experientele rele ale tuturor, atat ale noastre, cat si ale prietenilor, ale familiei, ale cunostintelor. Toate aceste experiente din trecut reprezinta amintirile noastre. Desigur, le preferam mereu doar pe cele mai placute. Ne place sa ne amintim de perioada cand eram mici si bunicii nostri, daca am apucat sa ii cunoastem, se jucau impreuna cu noi, ne invatau de bine si ne iubeau. Sunt foarte putine persoane in aceasta viata, care te iubesc neconditionat, iar bunicii sunt unele dintre ele.

Ne place sa ne aducem aminte de primul sarut, de prima noastra dragoste, de prima data cand am alergat prin ploaie, de momentele in care eram cat se poate de fericiti si veseli, de parintii nostri pe care ii iubim atat de mult, de prietenii nostri cei mai buni, care au ramas langa noi dupa atat de multi ani de zile, de prostiile pe care le faceam impreuna si asa mai departe. Ne plac amintirile frumoase, pentru ca sunt frumoase tocmai datorita faptului ca ele ne-au adus fericire, ca ne-au facut sa fim bucurosi.

Mereu ne gandim la ele, pentru ca nu ar exista prezent si viitor, fara trecut. Avem nevoie de toate aceste amintiri frumoase, pentru a avea curaj sa mergem mai departe, intr-o lume in care nu esti sigur de foarte multe lucruri. Avem nevoie de puterea lor, de mangaierea acestora, de alintul pe care ni-l ofera amintirile frumoase. Mereu ma gandesc plin de fericire la perioada copilariei, la tot ceea ce a fost frumos in viata mea. Cu totii am avut astfel de momente frumoase, chiar daca au fost si unele neplacute.

Nu exista un singur om care sa nu-si poata aminti si de lucrurile placute din existenta lui. Sunt sigur ca si voi ati trait multe momente frumoase, unele de care nu ati uitat si pe care v-am facut acum sa le rememorati.

Sa ne gandim la lucruri frumoase si sa facem lucruri frumoase!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *