Amintirile placute si amintirile neplacute

Amintirile placute si amintirile neplacute

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Omul are tendinta de a-si aduce mai repede si mai mult aminte de lucrurile neplacute, decat de cele care i-au facut placere. De multe ori se intampla sa rememoram fapte care ne-au adus tristete, lucru pe care nu il putem controla, in loc sa ne amintim de imprejurarile pozitive prin care am trecut. Ne place sa traim in trecut, intr-un trecut negru, nu unul stralucitor menit sa ne impinga inspre viitor. Faptele negative isi pun amprenta adanc pe memoria noastra si ne dicteaza anumite reactii in legatura cu trairile noastre din prezent.

Sunt cazuri cand cunostintele noastre aduc in discutie anumite imprejurari prin care trec persoane care nu au legatura cu noi, dar totusi ne fac sa ne amintim de intamplari pe care le-am trait noi si de care nu ne este drag sa ne aducem aminte. Sunt alte cazuri cand vedem la televizor drame ale unora care se confunda cu ale noastre si iar ne intristam cand ne gandim ca am suferit si noi in acelasi mod.

Nu stiu cat de mult putem opri aceste episoade pe care le-am trait, de la a nu se mai derula prin fata ochilor nostri, insa putem incerca sa le micsoram efectele prin aducerea la suprafata a trairilor noastre placute, a intamplarilor care ne-au adus bucurii in suflet, a evenimentelor pe care le traim in prezent si pe care ni le planificam pentru viitor.

Ramanerea in trecut inseamna involutie, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Nu trebuie sa ne lasam influentati de vremuri apuse, sau de gesturi care ne-au intunecat sufletul si constiinta. Nu este nimic in viata, din punct de vedere a memoriilor negative, pe care sa nu-l putem vindeca in timp si cu vointa.

Sper sa aveti in aceasta viata parte numai de lucruri frumoase, care sa planteze, sa sadeasca in inimile voastre doar bucurii, ganduri de bine si fericire!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *