Andrei Ionescu (Mihaita Voicila) 0751 484 105 tepe cu plecare la munca in Germania

Andrei Ionescu este numele teparului care se recomanda in anunturile de pe Internet, pe RomJob.ro, a fi administratorul unei firme care ajuta lumea sa plece la munca in Germania si care te pune sa platesti suma de 200 de lei drept “traducere contract de munca din limba germana” intr-un cont deschis la UniCredit Bank pe numele Mihaita Voicila (probabil numele real al escrocului) dupa care dispare cu banii. Acesta are numarul de telefon 0751 484 105.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Metoda de lucru a teparului este una destul de simpla: da un anunt pe Internet care suna asa: Titlu “Personal barbati si femei Germania, zona Hamburg, intretinere curatenie pensiune, conditii bune” iar descrierea anuntului este “Personal Germania, femei sau barbati, curatenie interioara / exterioara in cadrul noii pensiuni Avora din Germania, orasul Hamburg. Se asigura transport gratuit si cazare gratuita in cadrul pensiunii de lucru! Program de lucru 5 zile pe saptamana / 8 ore pe zi. Contract de lucru nemtesc pe o perioada nedeterminata. Salariu NET 1700 (euro) lunar. Zile de concediu de odihna anual si vaucher de vacanta! Persoanele serioase si dornice de un job stabil si de durata pot aplica la nr de telefon 0751 484 105 (Administrator Andrei Ionescu). Se accepta si cupluri!”.

Mai jos puteti vedea o captura de ecran cu mesajul teparului Andrei Ionescu (Mihaita Voicila) de pe RomJob.ro, care intre timp a fost sters:

andrei ionescu mihaita voicila teapa plecare germania 0751 484 105

Evident, continutul mesajelor de pe Internet ale escrocului poate fi diferit, insa felul in care actioneaza este mereu acelasi: iti spune ca este ocupat, ca se afla intr-o sedinta si te roaga sa-i dai un SMS cu numele tau, probabil pentru a te verifica sa vada daca te-a mai tepuit si va reveni el cu un telefon.

Atunci cand escrocul Andrei Ionescu (Mihaita Voicila) revine cu un telefon de pe numarul 0751 484 105, iti comunica faptul ca nu trebuie sa platesti nimic altceva pentru a te angaja in Germania, in afara de suma de 200 de lei, drept taxa de traducere a contractului de munca din limba germana in limba romana si te pune sa faci plata intr-un cont deschis la banca UniCredit pe numele Mihaita Voicila care are IBAN-ul RO56 BACX 0000 0020 1141 1000.

Dupa ce faci plata, teparul cu locuri de munca in strainatate, Germania, Andrei Ionescu (Mihaita Voicila) iti transmite o asa-zisa data cand ar trebui sa aiba loc plecarea din Romania in Germania ca mai apoi… pur si simplu sa dispara cu banii tai. Si-a redirectionat apelurile de pe telefonul cu numarul 0751 484 105 catre casuta vocala, casuta care este plina probabil de cati oameni a pacalit, iar la SMS-uri nu raspunde.

Escrocul Andrei Ionescu (Mihaita Voicila) tocmai s-a ales cu o plangere penala pentru inselaciune si va fi vizitat in curand de politie.

Aveti mare grija la astfel de anunturi cu pacaleli in legatura cu plecari la munca in afara tarii si niciodata nu platiti nimic inainte, cu atat mai mult unor persoane necunoscute. Firmele serioase care fac recrutari pentru locuri de munca in afara tarii nu iti vor cere niciodata bani inainte, nici macar pentru transport (de multe ori acesta este oprit din primul salariu) deoarece ele primesc in jur de 1000 de euro pentru fiecare persoana trimisa la un job in strainatate.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *