Arbitrul Ovidiu Haţegan a făcut praf meciul Steaua – Astra

case bilete Steaua

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Arbitrul Ovidiu Haţegan a făcut praf meciul dintre Steaua şi Astra, de ieri seară, luând nişte decizii total eronate împotriva roş’-albaştrilor, care au condus, în mare măsură, înspre acel rezultat de egalitate.

Sunt mulţi care spun că oricât de multe decizii greşite ar lua un arbitru împotriva unei echipe, dacă aceasta are valoare, tot câştigă meciul. În unele cazuri este adevărat, în altele nu. Sunt meciuri în care unele echipe câştigă chiar dacă există multe greşeli de arbitraj îndreptate împotriva lor, de asemenea, poţi vedea şi altele în care norocul nu este de partea formaţiilor respective, însă, cu toate acestea, probabil ar fi învins dacă aveau parte de un arbitraj aşa cum trebuie.

Voi discuta şi în legătură cu norocul Stelei şi despre ceea ce nu a mers ieri în jocul ei, însă nu pot să nu remarc faptul că nu am mai văzut de mult timp, nici nu mai ţin minte de când, un arbitraj care să o dezavantajeze într-o asemenea măsură, precum cel de ieri seară.

Totul a început atunci când arbitrul Ovidiu Haţegan a refuzat, într-un mod nejustificat, momente bune, reintrarea în joc a lui Alexandru Chipciu, care nu a fost lăsat să revină pe teren, până atunci când, exasperaţi de toată situaţia, jucătorii Stelei nu au trimis mingea în afara terenului, aceasta fiindu-le returnată de către jucătorii giurgiuveni. Mi s-a părut suspectă de tot faza, însă am spus că poate este doar o falsă impresie.

Din păcate pentru Steaua, nu m-am înşelat, pentru că nici nu au trecut prea multe minute din prima repriză, că arbitrul Ovidiu Haţegan deja făcuse vreo 4-5 greşeli mari, toate împotriva echipei noastre. Fotbaliştii Astrei au practicat un joc extrem de dur, totul sub ochii îngăduitori ai lui Ovidiu Haţegan, care, în unele cazuri nu a sancţionat deloc acele faulturi, iar în altele nu a acordat cartonaş galben, respectiv roşu.

Îmi place jocul de fotbal bărbătesc, însă atunci când un fotbalist al Astrei îl faultează atât de tare şi într-un mod atât de evident pe Raul Rusescu, încât în urmă acelei intrări jucătorul Stelei se accidentează, părăsind terenul, şi tu nu vrei să arăţi nici măcar cartonaşul galben, ăsta nu mai este nici fotbal, nici arbitraj, este bătaie de joc.

Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, fiindcă greşeli vor exista mereu, însă nu atât de multe şi nu aproape toate îndreptate doar împotriva unei echipe.

Lucrurile nu s-au oprit aici, în ceea ce priveşte maniera de arbitraj a lui Ovidiu Haţegan, acesta nedorind să-i acorde cartonaş galben unui jucător al Astrei care a lovit mingea cu mâna. Să ne înţelegem bine, nu mingea s-a lovit de mâna lui, ci jucătorul Astrei a dus mâna înspre minge şi a lovit-o în interiorul suprafeţei de pedeapsă a Stelei, încercând să-şi creeze un avantaj.

Pe lângă toate acestea, a mai existat şi o fază destul de evidentă, în careul giurgiuvenilor, atunci când un jucător al Astrei l-a împiedicat destul de clar pe Lucian Sânmărtean, fără ca Ovidiu Haţegan să acorde penalty.

Şi multe alte situaţii când jucătorii Stelei au fost faultaţi şi Ovidiu Haţegan nu a indicat nimic, în acelaşi timp, acordând foarte uşor faulturi pentru jucătorii Astrei.

Şi uite aşa, Astra a terminat meciul în 11 jucători, deşi unii meritau eliminaţi, iar Steaua nu prea a putut să se apropie de careul advers, din cauza faulturilor repetate ale giurgiuvenilor, cei care mai şi trăgeau de timp cu mult înainte de finalul partidei.

Când îi mai şi vezi pe oficialii adversarilor cum se laudă cu acest egal şi sunt ei ironici la adresa Stelei de nu mai pot, te apucă sila gândindu-te cum a fost obţinut acest egal. După silă, te apucă râsul când te gândeşti că au fost eliminaţi din Cupă de către o echipă din liga a doua, iar prin Europa sunt ciuca bătăilor. Ar trebui să se laude şi cu acel 5-1 sec pe care Dinamo Zagreb li l-a administrat, în timp ce Steaua aducea puncte ţării, ca de obicei, reuşind o victorie cu 6-0.

În rest, Steaua a evoluat cu doi jucători lipsă pe teren, Toşca şi Breeveld şi un antrenor care după ce că i-a introdus pe aceştia în joc, a mai şi făcut experimente pe echipă, punând jucători, precum Lucian Sânmărtean, să evolueze acolo unde nu sunt obişnuiţi.

Cele două bare ale Stelei nici nu mai contează, sunt incluse în categoria “ghinion”.

PS: sper să fie suspendat cât mai mult timp Ovidiu Haţegan, în ideea de a avea răgaz să-şi îmbunătăţească maniera de arbitraj, cu toate că în România dorinţele normale pot fi considerate adevărate ciudăţenii.

PS 2: oare câte etape va mai fi suspendat terenul Stelei, după ce băieţii de la SUD şi-au “permis” să aprindă nişte torţe? Nu mai departe de etapa trecută, în meciul cu Petrolul, suporterii acestei echipe au aprins torţe, după care le-au aruncat pe teren şi înspre sectorul ocupat de galeria Stelei. Ghiciţi ce s-a întâmplat! Exact! Petrolul a primit o simplă amendă, una de 40,000 de lei, în timp ce Steaua a fost amendată cu 30,000, deşi nici măcar nu a fost echipa care a organizat partida. Acesta este un exemplu de a judeca anumite cazuri asemănătoare, folosind unităţi de măsură total diferite. Justiţie există pe Lună, deoarece pe Pământ nu o să vezi aşa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *