Asteptam sau actionam?

Asteptam sau actionam

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Asteptam sau actionam? Cand pun aceasta intrebare, ma gandesc in general, la viata mea, la a ta, la a noastra. Este mai bine sa credem ca lucrurile vor veni inspre noi, fara sa miscam un deget, sau trebuie sa ne zbatem cat mai mult pentru a ajunge noi inspre ele? Sa incercam sa fortam lucrurile, sau doar sa apasam un pic pedala de acceleratie, in speranta ca vor veni si roadele mult asteptate?

Nu cred ca exista o regula generala pentru asa ceva. Unii nu misca un deget si au parte de tot bine din lume, in timp ce altii fac eforturi inimaginabile si niciodata nu ajung sa gaseasca fericirea pe care si-o doresc. Si invers este valabil: unii nu depun niciun efort pentru a fi acolo unde isi doresc si nici nu capata nimic, in vreme ce altii se lupta din greu si pana la urma ajung sa-si gaseasca hrana sufleteasca si lumeasca de care au nevoie.

Nu exista nicaieri vreo carte despre cum sa faci sa reusesti. Toate sunt presupuneri, sau daca provin chiar din reusite personale de multe ori ceea ce este valabil pentru un om, nu poate influenta cu nimic soarta altuia. Pana la urma cred ca totul tine de destin. Evident ca poti si tu sa-l “ajuti” un pic, insa daca destinul iti este nefavorabil, nu vei avea parte de lucrurile pe care ti le doresti.

Gandirea pozitiva, atitudinea pozitiva te ajuta mult in micile tale incercari de a pasi intr-o lume mai buna, insa drumul pe care calci nu tine intodeauna de fortele si zbaterile tale, ci si de factori pe care tu sau altii nu ii puteti influenta.

La final, ma gandesc ca ar trebui cu totii sa fim un pic mai optimisti, sa zambim, sa speram, sa credem intr-o lume mai buna pentru noi si in implinirea micilor sau marilor noastre asteptari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *