Atunci cand traim iluzia unei vieti perfecte

Atunci cand traim iluzia unei vieti perfecte

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sunt momente cand traim iluzia unei vieti perfecte, chiar daca ea nu este tocmai asa. Ne place sa credem ca am reusit in viata, ca tot ceea ce avem este ceea ce ne-am dorim, chiar daca realitatea ne contrazice in dese randuri. Oamenilor le plac iluziile, le place minciuna, pentru ca asa cred ei ca prin forta pentru ziua de maine. De exemplu, multi spun ca s-au casatorit cu persoana pe care o iubesc, desi nu este cazul.

Daca ajungi la o anumita varsta, incerci sa te casatoresti cu oricine, indiferent daca iubesti sau nu acea persoana si cu siguranta nu este cea pe care ai iubit-o, ai dorit-o, cel mai mult in aceasta viata. Acesta este un compromis, unul dintre cele multe pe care le facem in viata, desi nu ne place sa discutam despre ele, nici macar sa ne gandim, pentru ca am cadea in depresie. Ne plac toate aceste iluzii in legatura cu viata noastra perfecta, cea pe care o afisam si in fata celorlalti, pentru ca ne fac sa ne simtim bine.

Minciuna de a parea mereu ceea ce nu suntem, face parte din viata noastra si nu putem renunta la ea. Doar daca ne gandim la asa ceva si am deveni dintr-o data foarte tristi. Ne place sa credem ca viata noastra este perfecta, ca noi am ales sa traim asa, nu ca altceva mai bun nu a fost. In realitate, sunt foarte putini cei atat de norocosi incat sa se casatoreasca impreuna cu persoana pe care o iubesc cel mai mult, sa aiba locul de munca pe care si l-au dorit dintotdeauna, sa aiba o casa ca in povesti, sa aiba niste copii ascultatori si dupa placul inimii, sa nu duca grija zilei de maine, sa locuiasca exact acolo unde isi doresc si asa mai departe.

Foarte, foarte putini sunt acesti oameni care pot afirma cu mana pe inima ca au tot ceea ce isi doresc. Majoritatea, trebuie sa faca multe compromisuri legate de viata lor. Va dadusem mai sus acel exemplu in legatura cu faptul ca poate nu te casatoresti cu persoana pe care ai iubit-o cel mai mult in viata, ca poate ai fi vrut sa fii cu altcineva, insa destinul a decis in alt fel. Acela este doar un exemplu, pentru ca mai pot fi multe altele. Se intampla sa nu fii multumit de locul de munca, deoarece nu castigi suficienti bani acolo, sau sa nu fii multumit de apartamentul in care locuiesti, dorind sa stai la casa.

Se mai intampla sa nu fii multumit nici macar de orasul in care stai, fiind acolo doar pentru o anumita perioada de timp si vrand sa locuiesti in alta parte. Cu toate acestea, chiar daca te gandesti ca viata ta nu este exact asa cum ti-ai dorit sa fie, iti place de multe ori sa spui ca traiesti o viata perfecta, ca ai tot ceea ce ti-ai dorit. Asta inseamna iluzia unei vieti perfecte, minciuna de a crede ca totul este aranjat in viata ta, ca nu mai trebuie sa lupti pentru nimic. Acesta este momentul cand ne plafonam, cand incetam sa mai visam. Lipsa visurilor ne face sa nu mai avansam, sa ramanem asa toata viata.

Trebuie sa ne dorim in continuare lucruri mari, sa ramanem ancorati in realitate si sa incercam sa imbunatatim lucrurile de care nu suntem multumiti. Pentru a vedea lucrurile de care nu suntem multumiti, trebuie sa deschidem ochii si sa privim in jur.

Sper sa aveti puterea de a fi niste persoane realiste!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *