Avem libertatea de a decide singuri, insa este bine sa mai ascultam si de alte persoane

Avem libertatea de a decide singuri

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenilor le-a placut mereu sa decida singuri orice, mai ales ca nimanui nu-i plac lucrurile impuse. Lucrurile impuse vin din partea sefilor de la munca, acolo unde esti platit sa faci ceva si trebuie sa asculti de superiorii tai.

Chiar daca tu stii ca ei nu sunt intotdeauna cei mai destepti si cei mai buni in ceea ce fac, nu ai alta posibilitate decat sa urmezi ceea ce ei iti traseaza, fiindca altfel se descotorosesc foarte usor de tine. Nu ne place sa primim ordine de la nimeni si asta incepe chiar cu momentul cand suntem mici, cand suntem copii.

Oamenilor le place sa fie independenti si sa fie ei cei care decid ce este bine si ce este rau, nu altii pentru ei. Ne place sa luam deciziile singuri, pentru ca numai asa avem impresia ca suntem autoritari si ca suntem stapani pe viata noastra. Daca altii ne obliga sa facem ceva, uneori facem acel lucru, fiindca suntem obligati, in alte cazuri din frica, iar in altele nu dorim pur si simplu sa ascultam ordinul, indiferent de urmari. In decursul istoriei, oamenii au murit si continua sa moara chiar si in zilele noastre, pentru o idee, pentru a avea posibilitatea sa ia decizii singuri, nu altii pentru ei.

Ne place sa stim ca tot ceea ce hotaram a fost decis de noi, nu de altii, iar daca nu am avut dreptate, ne vom da singuri cu capul de pereti, macar nu ne vor influenta alti oameni viata. Aceasta este gandirea multor oameni in ceea ce priveste destinul lor si cum luarea deciziilor ar trebuie sa apartina de fiecare, nu de cineva anume. Sa fie chiar asa?

Este bine ca oamenii iau decizii singuri, nu altii pentru ei. Depinde ce fel de decizii. Sunt unele care ne privesc numai pe noi, cum ar fi momentul cand dorim sa ne casatorim si nu trebuie sa ne influenteze nimeni sau sa ne oblige la asa ceva. Sunt alte momente, cand trebuie sa mai ascultam si de altii, pentru ca noi stim cum sa realizam bine anumite lucruri, fiindca ne lipseste experienta, iar fara ea te poti lovi de mari probleme, unele care sa nu-si gaseasca raspunsul.

Ca in orice lucru pe care il face si in luarea deciziilor trebuie sa avem un oarecare echilibru, pentru ca nu toate deciziile sunt bune si nu toate sunt pozitive. Daca ii influentam pe altii intr-un mod negativ, le influentam viata, cu deciziile pe care noi le credem ca sunt pozitive?

Trebuie sa ne gandim si la asa ceva, nu sa vedem viata doar intr-o singura culoare, nu doar sa ne gandim la binele nostru si sa nu ne pese de consecintele pe care le au deciziile noastre. Da, de multe ori este bine sa decidem singuri ce se va intampla, mai ales daca este vorba de decizii intime, de decizii legate de viata privata.

Da, la fel de multe ori este bine sa ascultam si de altii, de ceea ce vor acestia sa ne spuna, de ceea ce vor chiar si sa ne oblige, nu intr-o maniera dictatoriala, fiindca putem ajunge sa reusim lucruri mari, daca avem profesori buni care sa ne invete ceea ce nu stim.

Viata nu este impartita doar intr-o singura categorie, de aceea este bine sa fim niste persoane echilibrate, unele care doresc si stiu sa ia ce este mai bun dintr-o situatie, care stiu ca daca ai suficienta intelepciune sa vezi si lucrurile bune si cele mai putin bune in ceva, poti ajunge departe.

Sper sa luati singuri deciziile care au legatura cu viata voastra privata si sa luati impreuna cu altii deciziile ce influenteaza viata altora!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *