Bani – Brad – Biserica – Bombardele

1. Bani

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Am facut varza banii pe luna asta. Varza! Atunci cand nu te mai simti ca in „Jocurile foamei” o lasi mai moale, cu toate ca stii ca ianuarie va fi o luna trista, insa macar decembrie sa fie frumoasa.

Nimic nu a fost serios luna asta, pentru ca luna trecuta a fost in regula. Ne revenim la anul. 🙂

2. Brad

brad de craciun 2017

Imi plac mult sarbatorile de iarna. Sunt cele mai frumoase. Indiferent de orice, sarbatorile de iarna sunt minunate. Ma simt precum un copil, pentru ca sunt mai copilaros de fel.

Sarbatorile de iarna nu pot exista fara brad, fara miros de brad in casa. Desigur, sunt brazi crescuti special pentru a fi taiati, deci natura nu este afectata.

Vreau brad natural, in fiecare an. Nimic artificial, fara arome, fara E-uri.

Nu stiu daca am avut vreodata un brad atat de stufos precum acesta. Si totul pentru doar 50 de lei.

3. Biserica

Ieri seara, cand a fost luat bradul si incercam sa-l fotografiez pentru voi, acesta a inceput sa se miste dintr-o data, fiind chiar langa usa de la sufragerie, pe jos. Inca nu a fost impodobit.

Prima data, fiind atat de des, am crezut ca o fi ramas vreun lucrator forestier in el, asa ca am verificat imediat.

Nu, nu era vreun tapinar in brad, ci venise pe la noi taica parintele, la invitatia rudelor mele mai religioase.

Daca l-am salutat si i-am zambit, a crezut ca-s de-al bisericii, asa ca m-am pomenit cu o icoana mare in fata, cu invitatia sa o pup. O intinsese cu ambele brate inainte si cu greu te mai puteai feri de ea.

M-am uitat speriat, neincrezator, si l-am refuzat politicos. Am reusit sa-l driblez, mai ceva decat Mbappe pe fundasii adversi.

L-am refuzat nu pentru ca mi-ar fi sila sa pup icoana, aceasta fiind sarutata cu mult patos de catre multi credinciosi, ci din alte motive. Este cunoscut faptul ca in aceasta perioada a anului pe rama icoanei sta Duhul Sfant, care iese repede cu laveta cu spirt si sterge saliva plina de bacterii a celor de dinainte, asa ca nu te poti imbolnavi.

Nu mi-am lipit buzele de geamul izbavitor si plin de har, pentru ca nu fac parte dintre oitele Domnului.

Adica prefer sa cred in Sfantu’ Gandalf, decat in lucruri inchipuite, pentru ca l-am vazut eu in film cum atunci cand dadea cu toiagul magic, se cutremura pamantul.

„You shall not pass!” in traducere libera „Sarbatorile de iarna nu au voie sa treaca”.

Oricum, fata parintelui a fost de nepretuit, atunci cand m-am eschivat sa dau un pupic celor sfinte.

4. Bombardele

petarde de revelion 2017 2018

Pe la sfarsitul anului trecut sau inceputul acestui an, nu mai stiu, minorul casei mi-a aratat o poza pe feisbuc, cu un prieten de-al lui care sta pe strada noastra si care era suparat ca a fost pacalit de cel care ar fi trebuit sa-i vanda petarde.

„Petarda” adica un lucru care era cam de marimea unui lighean mic si care costase 150 de lei, din lighenus fiind asteptate sa iasa globulete multe si alte astfel de minuni, era de fapt o chestie umpluta cu ipsos.

Un ghips cam scump, care nu stia sa faca show.

Mare grija de la cine cumparati petarde, pentru ca fiind lucruri ilegale, interzise, nu poti merge la politie sa spui ca ai fost pacalit.

Daca mergi, in cel mai fericit caz iti vor rade in nas.

Teparii stiu asta si profita la maxim.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *