Batalia generatiilor poate fi una placuta si productiva

Batalia generatiilor poate fi una placuta si productiva

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Mereu a existat intre oameni o batalie a generatiilor. Ceea ce faceau sau fac parintii nostri, noua nu ne este pe plac, deoarece ni se pare demodat. Fiecare generatie de oameni a dorit sa aiba stilul ei de a trai, de a se imbraca, de a se distra, de a iubi, de a vorbi, de a comunica.

Oamenilor nu le place sa-i copieze pe altii, desi de multe ori se intampla acest lucru, chiar si fara sa ne dam seama. Ne place sa credem ca avem propriul stil de viata, modul nostru de a vedea lumea si consideram ca lucrurile care s-au intamplat in trecut, nu mai sunt valabile astazi si nu ne mai pot ajuta. Cred ca ati auzit de multe ori, cuvinte nu tocmai placute la adresa unor oameni mai in varsta, din partea unor tineri, precum si cuvinte destul de dure din partea adultilor, cu referire le generatiile noi.

Cei vechi si cei noi nu s-au placut niciodata, deoarece fiecare dintre ei considera ca generatia lor a fost mult mai buna, una cu o moralitate mai mare sau cu un nivel de a se distra mult mai ridicat. Cine are dreptate in aceasta batalie a generatiilor? Si unii si altii. Ca de obicei, adevarul este undeva la mijloc. Sunt extrem de multe lucru frumoase, pozitive, pe care le putem vedea in trecutul generatiilor inaintate in varsta, la fel cum putem vedea si in cazul noilor generatii de oameni. La fel si in cazul lucrurilor mai putin placute, in legatura atat cu generatiile vechi, cat si cu cele noi.

Nu poti spune ca unii au fost mai buni decat altii, sau ca unii au dreptul de a-si adjudeca titlul de cea mai superba generatie, doar prin simplul fapt ca sunt mai tineri sau mai batrani. Fiecare generatie a fost cu muzica ei buna, cu distractiile ei, cu modul ei de a gandi, influentat de ceea ce se intampla atunci, la nivel mondial, cu perceptiile ei asupra lumii si asa mai departe. Sa spui ca tu esti mai bun doar pentru ca esti mai tanar sau sa spui ca esti mai bun doar pentru ca esti mai batran, reprezinta o gandire limitata, venita din partea unora care vor sa iasa in fata cu ceva si acele lucruri nu reprezinta propriile realizari, ci laude cu realizarile altora.

Ne place sa credem ca noi suntem cei mai buni, cei mai tari, cei mai adevarati si ca altii de pe langa noi nici nu exista, nici nu trebuie sa existe sau sa fie bagati in seama.

Lumea evolueaza, este normal sa vedem lucruri diferite, la generatii diferite. Nu putem fi cu totii la fel, deoarece lumea s-ar transforma intr-un lucru extrem de plicticos, unul care nu ar mai fi placut de privit sau de trait. Avem nevoie de lucruri noi, pentru a evolua, insa nu trebuie sa uitam sa privim in spate, la lucrurile frumoase pe care le-au facut inaintasii nostri.

Pentru a putea privi catre un viitor frumos, trebuie sa stim sa apreciem cele ce deja ne-au fost oferite de catre parintii, bunicii nostri. Viitorul este frumos atunci cand culege ceea ce este mai bun in trecut si-l duce inspre un viitor unde se vor naste inventii noi, care au o pata de culoare in ele si din trecutul glorios al celor de dinaintea noastra. Trebuie sa invatam sa pretuim orice este frumos, orice are valoare si nu doar sa distrugem, sa nu incercam sa aruncam in umbra lucruri frumoase din trecum, doar pentru ca le consideram invechite.

Oamenii trebuie sa invete sa fie echilibrati in orice, chiar si atunci cand vine vorba despre generatii diferite.

Sper sa fiti niste oameni echilibrati si sa faceti numai lucruri placute in viata voastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *