Bloggerul ucrainian si ziaristul delicvent

cum se scrie corect ucrainian sau ucrainean delicvent sau delincvent

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cu totii mai facem greseli de scriere pe blog: nu apesi bine o tasta, incurci literele, scrii ceva, dupa care stergi si reformulezi, uitand sa modifici toate lucrurile, pocesti un cuvant, din neatentie si asa mai departe. Sunt situatii si situatii, insa asta nu inseamna ca nu-i necesar sa-ti recitesti articolele, dupa care sa le corectezi daca este cazul.

Mai demult, o fata care stie sa scrie, mi-a trimis un articol. Nu are blog, nu-i jurnalista, insa este isteata. A zis ca a corectat textul de cateva ori, insa dupa ce m-am uitat pe el, am mai dat si eu cu guma virtuala pe acolo. Si i-am zis, a inteles, a ras. Si eu fac la fel: trec de cinci ori cu ochii peste un articol, dupa care observ ca am “mancat” o litera si da-i iar “actualizare” si clear cache.

Cu toate astea, sunt cazuri in care nu-i vorba despre greseli, ci de necunoasterea anumitor cuvinte si cum trebuie sa le scrii corect. Este usor sa vezi cine face o greseala (gresala) sau cine nu stie sa scrie.

Primul caz este in legatura cu un blogger mare, care are blog de tehnologie. Nu-l citesc, pentru ca-i insipid, incolor si inodor. Foarte sters in exprimare. Probabil, in unele cazuri stiu mai multe lucruri in I.T decat el. Si in legatura cu limba romana. Ajung pe la el doar cand mai dau click pe vreun link, in Google. Asta deoarece el scrie mult. Mult si prost. Daca sunt unii bloggeri care-mi plac, simtind si din partea lor o oaresce simpatie fata de mine, cu altii nu as putea fi niciodata prieten. La fel ca in viata reala, nu poti fi prieten cu toata lumea.

Pe acel blogger trebuie sa-l invatam ca vecinii nostri, aia cu femei foarte frumoase, la concurenta cu moldovencele din Romania si rusoaicele, se numesc ucraineni. Ucraineni, nu ucrainieni.

Ucrainienii sunt, probabil, vreo specie extraterestra, din Star Trek.

Pe langa blogger, am vazut si un jurnalist mai necunoscut, care a scris in titlul articolului sau, precum si in continut, “delicvent”, in loc de “delincvent”.

Pentru chestia asta, o singura litera in minus, primeai nota patru la Criminologie, din partea doamnei Rodica Stanoiu.

Nu spun sa fim toti acum experti in chestii juridice, insa atunci cand nu stii cum se scrie un cuvant, il poti cauta pe Google. Nu e vreo rusine. Cauta-l! Nu scrie prostii, ca nu-i in regula. In plus, ei au pe acolo corectori, nu sunt singuri, ca noi, astia cu blogurile.

In concluzie, aceste cuvinte, scrise in forma lor corecta, sunt: ucraineni si delincvent.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *