Bourceanu şi Rusescu iar la Steaua. Pleacă Piţurcă de la naţională?

stadion fotbal

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Tocmai când mă gândeam că viitorul Stelei nu va fi unul prea bun, după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor şi, mai ales, după jocul arătat în returul din Bulgaria, precum şi în meciul cu Viitorul Voluntari, din cauza faptului că au plecat mulţi jucători de valoare, iar în locul lor au venit alţii mai puţin buni, iată că mai avem parte şi de lucruri bune: Bourceanu şi Rusescu s-au întors la Steaua, în plus a mai venit şi Paul Papp.

În cazul lui Bourceanu lucrurile erau destul de clare, cea care a avut un rol hotărâtor în toată treaba, fiind Anamaria Prodan. Nu pot să spun că sunt un fan al acesteia, pentru că mai tot timpul intră în tot felul de certuri. Este adevărat, în marea majoritate a cazurilor nu face altceva decât să răspundă atacurilor îndreptate împotriva ei, însă îi şi cam place cearta, o ceartă aşa cum suntem obişnuiţi noi românii, una tipic balcanică. Pe la arabi stă cuminte, pentru că bălăcăreala de aici nu prea mai merge acolo. Cu toate acestea, parcă a început să-mi fie simpatică datorită împrumutului lui Bourceanu la Steaua, mai ales că am înţeles că ea a fost cu ideea.

Ştiţi că îmi plac jucătorii tehnici, unii precum Tănase sau Sânmărtean. Bourceanu nu face parte dintre cei care au o tehnică ieşită din comun, însă nu asta este principala lui calitate, ci determinarea. Toţi steliştii îl iubesc pentru că este un jucător extrem de ambiţios, un exemplu pentru ceilalţi. Bourceanu era motorul echipei şi sper să aibă aceeaşi formă fizică de dinaintea plecării sale în Turcia.

În cazul lui Raul Rusescu, treburile nu erau atât de clare şi mă gândeam că o să văd iar o situaţie de genu’ “am încercat, însă nu s-a putut”. Exact la fel cum am văzut şi în cazul altor fotbalişti pe care Steaua nu a reuşit să-i transfere, unii valoroşi, care cu siguranţă ar fi adus un plus de tehnicitate echipei, precum Wesley sau Hamza. Din fericire, Rusescu a revenit şi el la Steaua şi acest lucru nu poate decât să mă bucure.

Aşa, între prieteni, ne place să-l numim pe Rusescu “Vrăbioiul”, fiindcă de fiecare dată după ce înscria, se umfla în pene precum o vrabie care tocmai a ieşit din apă. Raul este un fotbalist extrem de simpatic, de carismatic, unul care pe teren îţi poate lăsa impresia că nu este prezent în meci, că nu va reuşi să dea gol, însă, exact atunci când te aştepţi mai puţin, vezi cum acesta punctează din faze care nu anunţau nimic. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că se vorbeşte că ar fi într-o formă fizică foarte bună, nu pot decât să mă bucur că s-a întors la Steaua.

Sunt sigur că atât Rusescu, precum şi Bourceanu se vor descurca cel puţin la fel de bine la Steaua, cum o făceau în trecut.

Cât despre Paul Papp, sper să se integreze cât mai bine şi cât mai repede la noi, pentru că avem nevoie de astfel de jucători de valoare, care să ne ajute atât la câştigarea unui nou campionat, cât şi în meciurile din Europa League.

Dacă lucrurile încep să se îndrepte la Steaua, nu sunt sigur dacă trebuie să mă bucur sau nu în cazul în care Victor Piţurcă pleacă de la naţionala de fotbal a României, aşa cum s-a tot zvonit în ultimele zile. Unii spun că pleacă, el spune că nu. Mulţi l-ar vrea plecat, puţini ar vrea să rămână.

Eu fac parte dintre cei indecişi. Am şi momente când îmi doresc să nu-l mai văd antrenorul echipei noastre de fotbal, mai ales după anumite rezultate slabe şi atunci când văd că are unele fixuri în legătură cu nişte jucători slabi, despre care toată lumea spune că n-ar trebui convocaţi, la fel şi cu alţii pe care nu doreşte să-i convoace, deşi ar merita din plin acest lucru, însă mă şi gândesc la faptul că, deşi a ratat cea mai recentă calificare, este ultimul selecţioner care a reuşit aşa ceva.

Indiferent dacă va pleca Piţurcă sau nu, îmi doresc să-i învingem pe greci, duminică, mai ales că putem face acest lucru, ţinând cont că evoluţia acestora de la Campionatul Mondial de Fotbal nu a fost una tocmai grozavă.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *