Brigada de arbitri de la Astra – Steaua ar trebui exclusa din arbitraj

fluier arbitru

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Arbitrii meciului Astra – Steaua, aici referindu-ma la central, Sebastian Coltescu, si cei doi tusieri, Mircea Grigoriu si Sebastian Stoianov, ar trebui exclusi din arbitraj, pentru ca nu mi-a mai fost dat vreodata sa vad o maniera de a arbitra atat de intr-o singura directie si cu niste greseli majore, care au influentat rezultatul partidei. Steaua nu a mai fost niciodata atat de dezavantajata si nici nu cred ca va mai fi, cu toate ca loc de mai rau poate exista intotdeauna.

Trei goluri perfect valabile, inscrise de jucatorii Stelei, anulate ca asa au dorit cei de mai sus, pentru ca motive nu au fost, o lovitura de la unsprezece metri inventata pentru Astra si un cartonas rosu pe care Budescu trebuia sa-l primeasca, insa care s-a transformat in galben, ca prin minune, pentru ca asa a considerat Coltescu. Toate astea au condus inspre victoria Astrei, un succes pe deplin nemeritat si de care nimeni nu poate fi mandru.

Am vazut foarte multe meciuri, inteleg foarte multe lucruri, insa atunci cand o brigada de arbitri nu ia decizii decat impotriva unei singure echipe, unele care influnteaza soarta intalnirii, astea nu mai sunt de inteles. Nici macar statistica nu te ajuta, pentru ca oricat de ghinionist arbitru ai fi, tot nu ai putea sa vezi lucrurile doar intr-un singur sens.

De asta cred ca, intr-o tara normala, cei trei arbitri ar fi exclusi din arbitraj dupa ceea ce s-a intamplat ieri. Pentru ca poate nu au fost rau-intentionati, desi atunci cand observi ca o echipa pur si simplu nu este lasata sa inscrie, te poti gandi si la asa ceva, insa este posibil sa-si fi gresit meseria si chiar sa nu se priceapa la ceea ce fac.

In Romania, nu cred ca se va intampla asta, ci vor primi doua-trei etape de suspendare, lumea va uita de acest meci, dupa care vor reveni si vor arbitra fix la fel. Asa cum stiu si cum pot ei mai bine. Coltescu va ramane in continuare un mare arbitru international.

Lasand la o parte maniera jalnica de arbitraj, nu pot sa nu observ ca Steaua inca nu practica jocul pe care noi, suporterii echipei, ni-l dorim. Desigur, ieri ar fi castigat cu acele trei goluri inscrise, insa nu pot spune ca-s multumit de felul in care evolueaza echipa noastra.

Asta pentru ca:

– Tade este fortos, insa ii lipseste tehnica si, dupa ce ne-a luat ochii in primul meci, acum nu mai reuseste mare lucru;

– Chipciu in loc sa-si revina, joaca din ce in ce mai rau;

– Cojocaru nu reuseste interventii salvatoare, asa cum se intampla in cazul lui Arlauskis. In ultimele doua partide a jucat fara sa-i poti reprosa golurile, insa si fara sa-i poti lauda interventiile;

– Mirel Radoi insista in continuare cu Tudorie, desi ne lasa cu un om in minus de fiecare data cand il introduce pe teren. Gigi Becali afirma ca Guilherme nu-i de Steaua. Daca Guilherme nu-i de Steaua, atunci Tudorie cum mai este? Daca nu are alte optiuni, Radoi ar trebui sa-l foloseasca mai mult pe Vlad Mihalcea, ca oricat de mic si neexperimentat ar fi el, mai rau decat cu Tudorie nu are cum sa fie. Tudorie dispare din joc si nu reuseste absolut nimic, nu aduce nici un plus, din contra.

Daca jucam asa si cu Rosenborg, nu avem absolut nici o sansa de calificare, chiar daca nu va mai arbitra Coltescu.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. Eu zic ca e vb si de bani la mijloc. De aia unul e mai bun ca altul. Probabil ca au niste clauze pe acolo…
    Cat despre joc… daca as fi la butoane as cere rejucarea meciului.
    Scoti 1 gol, scoti 2, dar 3 goluri sa le scoti din poarta?!
    Asta chiar a fost executie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *