Budescu nu este de nationala

mana tricolor romania

Am observat, zilele acestea, ca foarte multi oameni din fotbalul romanesc, si de pe langa el, erau nemultumiti ca Budescu nu fusese convocat la echipa nationala, pentru meciurile cu Ungaria si Grecia. Ca e bun, ca nu putem fara el si ca Anghel Iordanescu nu stie.

Anghel Iordanescu stie si cred ca luase decizia buna, atunci cand a hotarat sa nu-l convoace pe Budescu, pentru ca in acest moment, in opinia mea, jucatorul Astrei nu-i de nationala. Este lent, nu pare sa aiba o capacitate mare de efort, asta insemnand ca oboseste destul de repede si nici prea ii place sa faca faza de aparare, asa cum se joaca in fotbalul modern.

Nu merge doar cu bruma de tehnicitate pe care o are, deoarece aia-i buna doar in cazul adversarilor modesti sau impotriva rezervelor de prin Europa League, pentru ca tot citeam comentarii ale unora care nu intelegeau de ce Dodel este convocat si Budescu nu. Cristi Tanase, care nu-i nici el vreun vitezist, este convocat pentru ca face atat faza de atac, precum si cea de aparare, pentru ca-i puternic si se poate lupta, umar la umar, cu majoritatea adversarilor si, nu in ultimul rand, deoarece este mai tehnic decat Budescu.

Budescu are doar acea urma de tehnicitate, care nu este de ajuns. Un jucatorul de fotbal poate „trai” doar din calitatile sale tehnice, fara sa mai faca nimic altceva pe teren, atunci cand se numeste Ronaldo de Lima sau Lionel Messi. In rest, ceilalti trebuie sa stie sa faca si altceva.

La noi, daca reuseste un fotbalist sa inscrie o data, deja golul acestuia este „nemaipomenit, senzational si soc”. Daca da Domnul si mai da alte cateva goluri, deja acel jucator este „fenomenal si galactic”, doar pentru ca atunci cand nu mai reuseste nimic, sa fie de vina viata extrasportiva. Nu avem masura lucrurilor, ne place sa exageram mereu si sa laudam lucruri care inca n-au confirmat, n-au reusit nimic, pentru a le prosti.

Anghel Iordanescu a cedat presiunii, s-a mai inmuiat si generalul din cauza varstei, si am inteles ca l-ar fi convocat, pana la urma, pe Budescu pentru cele doua meciuri. Consider ca este o greseala si ca Budescu inca nu face de nationala, aici referindu-ma strict la ceea ce joaca el, nu la gesturile sale mai putin sportive, cum a fost cel din meciul cu Steaua, cand l-a palmuit pe Cojocaru, fara sa vada cartonas rosu sau la declaratiile acestuia care par unele copilaresti.

Daca Budescu este un jucator valoros si ma insel eu, are tot timpul din lume sa ne arate acest lucru.

Sa vedem…

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *