Cafea sau ceai verde?

cum se face cafeaua

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Ne trezim apeland la cafea, ceai verde sau nimic?

Au fost multi ani cand m-am trezit si nu am consumat nimic pentru a-mi dezmorti gandurile. Asta si pentru ca al meu ceas functioneaza un pic inainte, asa ca dupa ce am baut mai demult trei doze de Red Bull, am crezut ca ma voi ridica inspre cer, exact ca in reclame. Inima incepuse sa-mi bata atat de tare, incat ma gandeam cum nu o sa mai pot sa scriu pe blog, atunci cand aveam sa-l inaugurez, peste ani de zile. Viitorul avea nevoie de mine, asa ca am rezistat cu toate ca nu credeam.

Dupa intamplarea asta, nu am mai consumat respectivul produs, doar variantele mai slabe, din cand in cand si cu mare grija.

In schimb, am baut ceai verde la greu. In marea majoritate a cazurilor, neindulcit. Daca doream sa nu am parte de gustul amar al taninului, il preparam la 70 de grade, iar in cazul in care voiam sa fie mai tare, sa contina ma multa cofeina, la 100.

Cafea nu mai bausem de nici nu mai stiu cand, insa am zis de putin timp sa incerc iar, datorita continutului mai mare de cofeina, care ajuta la o atentie sporita. Indiferent de cat de multa cafea am consumat, nu am avut probleme cu tensiunea, cu inima, sau, cel putin, nu am simtit nimic in neregula, din acest punct de vedere.

Problema a fost alta. Daca o cana de ceai verde reusea sa ma tina treaz toata ziua, doua cani de cafea nu mai au acelasi rezultat. Discutam despre cafea foarte tare, tot neindulcita, o cana insemnand 250 de ml. Dupa ce beau cafea, aproximativ trei ore mai tarziu ma ia somnul.

Teoretic, o cana de ceai verde contine in jur de 30 de mg de cofeina, iar o cafea cam 120 de mg. Practic, la cat de tare o fac, respectiva cafea ar trebui sa aiba mult mai multa cofeina.

Tot practic, somnul este cat se poate de real si puternic.

In plus, cafeaua, tot din cauza cofeinei, imi da o anumita stare de nervozitate. As fi in stare sa jur ca m-as putea lua la intrecere cu sindromului Tourette si l-as depasi.

O explicatie ar putea fi, ca spre deosebire de cafea, ceaiul verde mai contine si alte substante, pe langa cofeina?

Fereastra?

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *