Call of Duty Swatting

“Swatting” este un termen folosit de către americani pentru a descrie acţiunea de a suna la serviciile de urgenţă, acolo unde este anunţat un fals incident, cu scopul de a pune în mişcare forţele de ordine, în special unităţile speciale de intervenţie (SWAT).

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Acest cuvânt a fost adoptat repede de jucătorii de Call of Duty online, care l-au transformat într-o adevărată tactică de răzbunare împotriva celor care i-au învins în mediul virtual.

La fel s-a întâmplat şi zilele trecute, atunci când pierzătorul unei partide a respectivului joc a sunat la 911 şi s-a dat drept cel care a câştigat sesiunea, spunând că şi-a omorât familia şi urmează să mai ucidă şi alţi oameni.

Autorităţile din Long Beach (New York) au trimis imediat la faţa locului trupele speciale ale poliţiei, echipe de negociatori şi o ambulanţă, însă când au intrat în casa respectivă şi-au dat seama că totul nu a fost decât o farsă.

Şi cum glumele costă, în acest caz în jur de 100 de mii de dolari, poliţiştii au confiscat calculatorul adolescentului implicat fără voia lui în această întâmplare, în încercarea de a-l găsi şi pune să plătească pe autorul ei.

Astfel de farse pe care nimeni nu le gustă, în afară probabil de către iniţiatori şi prietenii lor, au devenit în Statele Unite o epidemie naţională care nu pare să poată fi oprită, mai ales că există şi mize în astfel de cazuri, tinerii primind puncte în funcţie de câte maşini de poliţie, trupe SWAT, elicoptere, ambulanţe etc reuşesc să adune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *