Cand nu ai ce face, faci un GSp roz

Update: Lucrurile au fost indreptate, in ceea ce priveste culoarea roz, semn ca pe acolo sunt oameni carora le pasa de parerea poporului.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cat pe ce sa imi sara inima din piept atunci cand am vazut cum arata noul site al Gazetei Sporturilor. Este roz! Ca bomboana! Nu bomboana lu’ Gigi, dar tot roz este.

Adica un site de sport, care, intre noi fie vorba, este dedicat aproape in totalitate fotbalului, doar Simona Halep reusind sa mai patrunda cat de cat pe acolo, acesta fiind meritul ei exclusiv, a ajuns sa poarte o culoare destul de neobisnuita.

Neobisnuita situatie a inceput sa aiba o oaresce logica, atunci cand am citit, putin mai devreme, ca Adrian Mutu s-a luat la bataie cu Sabin Ilie si si-au invinetit ochii. Stire cu si despre sport, ce sa mai! La fel cum culoarea roz este caracteristica barbatilor. GSp pare sa-si schimbe orientarea, insa nu stiu daca acest nou drum este unul tocmai bun.

Trecand peste socul emotional, am inceput sa ma uit cat de bine optimizat este noul site al Gazetei Sporturilor, pentru o incarcare cat mai rapida si o experienta cat mai buna a utilizatorilor.

Astfel, am obtinut urmatoarele date:

1. Google PageSpeed (mobil – viteza)

gazeta sporturilor test mobil google pagespeed

2. Google PageSpeed (desktop)

gazeta sporturilor test desktop google pagespeed

3. Tools Pingdom (test pe serverul din Amsterdam, rulat de doua ori, in speranta ca il va lua din cache si va obtine valori mai mici)

Index urias (prima pagina GSp) de 11,8 Mega, 301 cereri si un timp de incarcare de 8 secunde. Mult!

gazeta sporturilor test tools pingdom

4. Ceipam (test de incarcare site efectuat pe server din Romania)

 gazeta sporturilor test ceipam

Lasand la o parte optimizarea site-ului si testele de viteza, pentru ca poate inca se lucreaza la el, trebuie doar sa citesti parerile utilizatorilor care comenteaza pe el, pentru a-ti da seama ca nu doar tu consideri ca schimbarea nu-i una tocmai potrivita, ci majoritatea celor de acolo cred la fel.

Imi plac lucrurile noi, singura conditie fiind ca acestea sa fie mai bune decat cele vechi. Nu inteleg de ce trebuie sa facem si noi ceea ce fac altii prin afara. Ca-i la moda, ca asa arata site-urile din strainatate? Daca asta-i moda pe acolo, nu inseamna neaparat ca ea trebuie sa se potriveasca si in Romania. Un site care arata mai rau si care nu se incarca mai bine decat cel vechi, nu-i ceva ce poate fi laudat, aplaudat. In plus, am observat ca utilizatorii GSp sunt nemultumiti si de felul in care sunt negociate acum comentariile.

Scriu aceste lucruri pentru ca intru si eu pe acolo, in Romania neavand prea multe surse decente de a citi stiri sportive.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *