Care este adevarata limita dintre iubire si ura?

Care este adevarata limita dintre iubire si ura

Care este limita dintre iubire si ura? Putem iubi atat de mult, ca mai apoi sa ajungem sa uram din tot sufletul nostru? Suntem in stare de o iubire sincera si adevarata, asa cum doar niste oameni buni pot darui?

Mereu m-am intrebat toate aceste lucruri, mai ales ca am avut parte si noi de astfel de stari emotionale, atunci cand nu mai stiam ce este bine si ce este rau, ce este negru si ce este alb, ce este ura si ce este iubirea. Iubirea este acel sentiment pe care cu totii il cautam si daca l-am gasit, nu vrem sa mai plece de langa noi.

Iubirea te pozitioneaza pe cea mai inalta treapta a existentei tale, pentru ca ea nu poate fi cumparata, nu poate fi obligata sau fortata, ci trebuie sa vina din suflet, din inima, pentru a fi considerata iubire cu adevarat unica. Iubim pentru ca ne dorim sa facem acest lucru, pentru ca noi, oamenii, asa am fost invatati de mici, ca trebuie sa ne aratam dragostea fata de ceilalti. Insa ce ne facem cand toata aceasta iubire a oamenilor se transforma in ura? Se stie ca de la iubire pana la ura, este un pas atat de mic incat el devine aproape invizibil atunci cand ne certam cu persoana draga. Iubirea poate conduce inspre ura, numai atunci cand ea nu este una adevarata, ci una baza si pe alte lucruri decat cele legate de dragoste.

Principala cauza pentru care oamenii se despart si ajung sa transforme niste sentimente frumoase de dragoste, in multa ura unii impotriva altora, este gelozia. Atunci cand oamenii sunt orbiti de gelozie si li se pare ca persoana draga ii insala, nu mai tin cont de nimic si de la o iubire care se putea transforma intr-una cat se poate de sincera, se ajunge la ura. Spun ca se poate transforma intr-o iubire sincera, dooarece oamenii nu iubesc in cel mai pur inteles al cuvantului, daca ei ajung sa se urasca unii pe altii, ci doar incearca sa iubeasca, insa umbrele intunericului se astern asupra lor si incep sa-i rascoleasca.

Limita dintre iubire si ura este foarte mica, deoarece se stie ca oamenii pot trece de la o stare la alta, extrem de usor. Nu trebuie decat o scanteie si tot ceea ce cu putine clipe in urma reprezenta iubire, se poate schimba foarte usor in ura.

Daca oamenii transforma iubirea in ura, adica trec peste acea limita care le confera stabilitate si unitate, este aproape imposibil sa se mai ajunga la o dragoste pura, fiindca oamenii iarta, insa uita extrem de greu.

Doi oameni care si-au facut rau unii altora, aici referindu-ma la un rau fizic sau psihic, se pot impaca din diverse motive, insa ceea ce este adevarat, este ca nu nu vor mai ajunge niciodata sa se iubeasca sincer, ci doar vor sta impreuna pentru ca asa s-au obisnuit sau pentru ca atractia dintre ei este prea mare. Iubirea adevarata, pentru a nu trece acea limita inspre ura, trebuie ingrijita in fiecare zi, precum o floare.

Trebuie udata, trebuie asezata la soare, insa si la umbra, trebuie gadilata, trebuie sa-i arati afectiunea pe care o porti in suflet. Fara aceste lucruri, iubirea este destul de fragila si se poate deghiza foarte usor in ura, ca mai apoi sa existe toate datele necesare pentru a se ajunge la adevarate drame. Sper sa iubiti cu totii cat se poate de sincer, pentru a nu face loc in sufletele voastre urii.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Nu se merita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *