Care este scopul nostru in viata si cum ajungem sa avem ceea ce ne dorim?

Care este scopul nostru in viata si cum ajungem sa avem ceea ce ne dorim

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Oare care sunt scopurile noastre, ale oamenilor, in viata? Avem niste tinte clare sau ne traim viata la intamplare? Am incercat sa ajungem ceva sau cineva si am reusit sau nu?

Consider ca ar trebui sa avem cu totii niste tinte de atins in viata, pentu ca fara ele viata ar fi plictisitoare. Fara niste obiective clare, nu am avea nici noi suficiente motive de a incerca mereu sa progresam, sa ne depasim pe noi insine, sa inceram sa evoluam. Daca nu ai niciun scop in viata, nu ai nici pentru ce sa lupti si lumea parca incepe sa devine plictisitoare si fara rost.

Obiectivele noastre, mai mari sau mai mici, sunt cele care ne mentin pe linia de plutire si ne fac sa ne dorim mereu mai mult si mai bine pentru noi si apropiatii nostri, fie ca discutam de rude, de familie sau de prieteni. Scopurile sunt cele care ne motiveaza mereu si in lipsa lor incepem sa ne simtim blazati si timorati, de parca nu am aveam un rol in lumea asta.

Chiar incepand de mici, ne dorim sa ajungem aviatori cand vom fi mari, sau politisti, sau pompieri sau orice altceva care credem noi atunci ca ni s-ar potrivi. Desigur, sunt niste ganduri inocente, de copii, care pot avea sau nu legatura cu ceea ce devenim noi cand suntem majori. Unii dintre noi ne dorim o anumita meserie, pentru ca asa am vazut in familia noastra sau am fost influentati de catre parintii nostri. Altii, vedem pe la televizor sau citim o carte si asa vrem sa fim si noi cand o sa crestem mari. Altora nu a trebuit sa le spuna nimeni ca trebuie sa ajunga intr-un anumit fel, ci asta au simtit ei si asta au facut. Indiferent de mijloacele prin care devenim cineva, toate acele lucruri pana la a ajunge unde ne dorim, inseamna scopurile noastre, pe care ni le atingem sau nu.

Chiar si cand devenim majori, avem nevoie de anumite scopuri care sa ne poarte viata inainte. Ne dorim sa ne casatorim cu o persoana buna, care sa ne iubeasca toata viata ei si pe care sa o iubim si noi, la randul nostru. Vrem sa avem copii multi, frumosi si destepti, care sa ne ajute atunci cand vom fi si noi batrani si cu mai putine forte in noi.

Vrem sa avem o casa frumoasa, o masina simpatica si unii dintre noi ne dorim sa avem si un catel. Toate acestea sunt posibile doar daca avem anumite scopuri in viata. Trebuie sa ne dorim sa avem anumite lucruri, pentru a le avea in realitate. Trebuie sa muncim sa ajungem sa avem acele lucruri, nu doar sa stam cu mana intinsa si sa asteptam sa ne dea altii.

Lenesii nu vor avea niciodata nimic din ceea ce si-au propus si vor incerca mereu sa dea vina pe altii pentru nesansa lor. Munca este cea care ne face mai frumosi, care ne da satisfactia ca am reusit ceva in viata, nu doar am stat si am asteptat sa ni se intample minuni. Scopurile sunt cele care ne alimenteaza viata si energia, insa trebuie sa depunem si noi eforturi pentru a ajunge sa ni le indeplinim.

Sper sa va fi fixat cu totii niste scopuri realizabile in viata, de care sa va bucurati pe deplin, atunci cand veti ajunge la ele! Pentru cei care deja aveti tot ceea e va dori, imi pare bine pentru voi si inseamna ca sunteti niste oameni muncitori si norocos!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *