Care sunt deciziile ce ne schimba viata din toate punctele de vedere

Care sunt deciziile ce ne schimba viata din toate punctele de vedere

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Toata viata noastra luam decizii. Unele mai bune, altele mai rele, insa cert este ca le luam. Unele decizii au un impact mai mic asupra vietii noastre, iar altele ne afecteaza puternic felul in care traim, atat in ceea ce priveste prezentul, cat si viitorul nostru.

Deciziile care ne schimba viata, sunt luate intr-un mod constient de catre noi sau atunci cand nici nu ne dam seama ca am realizat ceva care va avea un impact major asupra evolutiei noastre. Deciziile iti schimba viata, insa viata nu se schimba mereu asa cum ne-o dorim noi, nu urmeaza un curs favorabil dorintelor pe care noi ni le-am planuit. Reprezinta o decizie atunci cand te duci sa cumperi ceva de la magazin, insa si atunci cand hotarasti sa iti schimbi locul de munca sau locuinta.

Deciziile sunt cele care ne afecteaza viata si trebuie sa le gandim cu foarte mare atentie, nu trebuie sa le luam sub impulsul momentului. Momentele pot fi nefavorabile, pot fi influentate de anumiti factori din jurul nostru sau chiar de propria persoana, a carei judecata a fost intunecata de evolutia negativa a lucrurilor din viata noastra. Deciziile trebuie luat sub imperiul calmului si nu cel al stresului, al nervilor, al rapiditatii cu care unii ne forteaza sa le luam.

Deciziile nu ne apartin intodeauna, ele pot fi luate de altii in numele nostru sau pot veni ca o intamplare de fapt, ca o realitate a lucrurilor si nu ca o urmare a unei gandiri logice si bine intemeiate. Deciziile se bazeaza pe lucruri, iar lucrurile pe oamenii din spatele lor. Oamenii nu sunt intotdeauna cei mai buni, cei mai primitori, nu au mereu cele mai bune intentii in ceea ce ii priveste pe altii si vor dori intotdeauna sa-ti atraga toate foloasele de partea lor, asa ca deciziile lor te pot afecta chiar daca nu iti doresti acest lucru si de multe ori nici nu poti sa schimbi nimic din toate astea.

Deciziile luate de noi isi au izvorul si in nevoia permanenta a omului de a se simti stapan pe propria persoana. Ne place sa fim cu totii niste sefi, sa incercam sa controlam lucrurile in felul dorit de noi, ne place sa ne dam impresia ca noi suntem cei mai importanti oameni si ca totul graviteaza in jurul nostru, fara a mai tine cont si de altii.

Nu ne multumit cu faptul ca avem control asupra propriei persoane, ci vrem sa le controlam si pe celelalte, in ideea ca asta ne-ar face un pic mai puternici, ca am avea acele satisfactii marunte care sunt date de puterea asupra unor fiinte mai slabe sau mai influentabile. Omul a incercat sa-i domine mereu pe ceilalti oameni, fie prin puterea banilor, prin influenta, prin orice altceva care sa subordoneze niste persoane disperate, in cautare de ajutor. Deciziile noastre trebuie sa fie unele corecte, unele indreptate spre a le face bine altora, nu inspre a le pricinui tot felul de necazuri.

Deciziile corecte sunt luate intotdeauna de oamenii mari, de oamenii intelepti, cei carora le pasa mai mult de oamenii din jurul lor, decat de propria persoana. Sper sa devenim cu totii niste oameni mai buni si sa luam cele mai bune decizii, atat in ceea ce priveste viata noastra, cat si a altora, daca este cazul si sa nu ducem lucrurile inspre decizii pe care mai tarziu am putea sa le regretam.

Sa ne auzim cu bine!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *