Care sunt stimulii ce ne motiveaza cel mai mult

Care sunt stimulii ce ne motiveaza cel mai mult

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Care sunt stimulii ce-i imping pe oameni sa faca acel ceva? Sa fie oare dorinta oamenilor de mai mult sau faptul ca oamenii au nevoie mereu de ceva nou in viata lor?

Nu mereu toate lucrurile pornesc de la sine, asa cum vrem noi sa credem, ci sunt influentate de anumiti stimuli, anumite evenimente care-i declanseaza. De exemplu, atunci cand iti suna ceasul dimineata, stii ca este timpul sa te trezesti si sa pleci acolo unde ai treaba. Sau atunci cand persoana draga iti spune ca te iubeste, incepi si tu sa te comporti altfel, datorita faptului ca ai primit niste stimuli care te imping inspre unele reactii. Sau atunci cand cineva iti vorbeste atat de urat, incat te face sa reactionezi si sa-i intorci vorbele, chiar daca nu iti sta in fire, de obicei, sa faci asa ceva.

Primim stimuli in fiecare zi a vietii noastre, fie ca ei conduc inspre niste reactii mai puternice sau mai slabe. Stimulii sunt cei care ii pun pe oameni in miscare si ii fac sa raspunda intr-un anumit fel. Suntem inconjurati de astfel de stimuli, fie ca sunt ei vizuali sau olfactivi. Atunci cand mirosim o floare care are un parfum incantator, gandurile incep sa ne poarte inspre tot felul de lucruri frumoase, incepem sa visam la calatorii pe care nu le-am mai facut si sa ne imaginam cam cum ar fi daca le-am realiza. In cazul in care privim anumite lucruri care ne incanta privirea, precum un peisaj de basm, exact asa cum este el descris prin povesti, incepem sa ne imaginam tot felul de lucruri placute, ne relaxam si primim linistiti la acesta.

Acesti stimuli vin neincetat si fac parte din viata noastra de zi cu zi, iar fara acestia nu am putea sa pornim de pe loc, nu am putea sa ne ducem la capat treaba. Primul stimul este vizual si ia nastere chiar dimineata, atunci cand lumina ne da de stire ca a inceput o noua zi. Imaginati-va lumea fara razele Soarelui, fara lumina atat de necesara pentru tot ceea ce traieste pe Pamant.

Urmeaza un dus care ne racoreste sau ne incalzeste, dupa caz, fara de care am fi mult mai putin inviorati. Dupa ce pleci de acasa, te intalnesti cu tot felul de oameni, vezi tot felul de evenimente, care te influenteaza intr-un mod pozitiv sau intr-un mod negativ. Incepi sa intri in conversatie cu oamenii obisnuiti, cu prietenii tai, cu ai tai colegi si incepi sa interpretezi lumea intr-un fel propriu, unic.

Toti acesti stimuli ne influenteaza deciziile din ziua respectiva. Sa zicem ca te certi cu un coleg la munca sau cu seful. Imediat dupa aceasta discutie in contradictoriu, nu prea mai ai dispozitie pentru a face nimic, doar iti doresti sa se termine mai repede munca si sa pleci acasa. Acasa, prietenul sau prietena te saruta si uiti de toate lucrurile rele din ziua respectiva, iar buna dispozitie revine in viata ta si incepi sa gandesti iar pozitiv. Toti acesti stimuli ai oamenilor, reprezinta totalitatea lucrurilor care ne imping mai departe, care ne fac sa luam decizii si care aduc lucruri noi in viata noastra.

Fara stimuli, nici lumea nu s-ar mai pune in miscare cu aceeasi vigoare cu care o face astazi, ci totul s-ar desfasura cu o viteza in minus.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *