Cat de bune sau rele sunt iluziile

Cat de bune sau rele sunt iluziile

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Iluziile sunt acele lucruri pe care noi le credem reale, insa ele nu exista in realitate, ci sunt doar anumite situatii pe care mintea noastra le interpreteaza intr-un anumit fel. Cateodata, daca ne referim la iluziile optice, acestea pot lua diferite forme, fiindca modul in care percepem noi lumea exterioara, nu inseamna ca este si corect. Putem avea iluzia ca vedem ceva la indepartare si cand ne apropiem, ne dam seama ca acel lucru este total diferit fata de ceea ce am crezut noi sau el chiar nu exista in realitate.

Cand vine vorba de iluzii, in sensul de sperante, oamenii pot avea tot felul de astfel de trairi, care nu au legatura cu viata reala, pentru ca ne place sa visam si ne place sa credem ca totul este bine. Iluziile te fac sa speri, te fac sa crezi ca acel lucru pe care tu il astepti, chiar se va intampla, insa pana la urma realizezi ca totul a fost doar in imaginatia ta si realitatea nu are legatura cu ceea ce crezi tu. Unii scapa repede de ele, pentru ca sunt niste oameni rigurosi, care viseaza cu ochii deschisi foarte rar, iar altii nu pot iesi niciodata din capcana acestor iluzii care pun stapanire pe ei, pentru ca ei cred mereu ca se pot adeveri, chiar daca nu se va intampla acel lucru vreodata.

Iluziile pot fi si bune pot fi si rele, in ceea ce priveste efectul pe care il pot avea acestea asupra noastra. Iluziile pot fi benefice, deoarece ele ne pot face sa speram, atunci cand nu vedem nici un fel de lumina la orizont. Este bine sa crezi in ceva, desi acel lucru este putin probabil a se intampla, pentru ca astfel prinzi puterea necesara de a continua. Din alt punct de vedere, iluziile prea multe si dese nu fac bine oamenilor, pentru ca acestia vor fi mereu catalogati drept niste visatori care nu traiesc in realitatea pe care o vedem cu totii, ci in una a lor, separata de a noastra.

Iluziile prea multe pot provoca depresie, fiindca atunci cand tu astepti sa se intample un lucru si acesta nu mai vine, este posibil sa ramai tare dezamagit de toata aceasta desfasurare de evenimente. Tot ceea ce este in exces, poate fi daunator, mai ales daca excesul vine intr-o perioada mai proasta a vietii tale. Trebuie sa avem mereu un echilibru in orice si sa invatam sa gustam din toate lucrurile, insa cu masura.

Lucrurile facute fara masura, nu sunt nici placute, nici frumoase si mai mult ca sigur ca ne vor afecta intr-un mod negativ. Nu avem nevoie de asa ceva, nu avem nevoie de intamplari care sa nu devina niciodata realitate. Avem nevoie de o viata baza pe lucruri reale, pe lucruri pe care putem sa ne bazam. Putem si sa visam, insa asa cum am mai spus, aceasta visare trebuie sa fie facuta cu masura, nu in dezacord total cu lumea din care facem parte. Sper sa nu aveti niciodata parte de iluzii, ci doar de lucruri foarte placute, care sa se petreaca tot timpul in viata voastra.

Asta pentru ca am toate motivele sa cred ca toti cei ce sunt atenti la ce scriu eu aici, sunt si niste oameni buni, niste oameni care vor sa invete si asta inseamna ca trebuie sa aveti parte de toate lucrurile bune din lumea asta, pentru ca meritati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *