Cat de departe vedem de noi?

Cat de departe vedem de noi

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cat de departe vedem de noi si aici nu ma refer la cat de buna este vederea noastra, ci la felul in care interactionam cu persoanele din jurul nostru? Suntem pregatiti pentru a putea sa daruim la fel de mult cat primim sau ne asteptam doar sa fim cei care vor mereu sa vina lucruri inspre ei, dar ei nu sunt in stare sa ofere? In aceasta viata, pentru a avea parte de lucruri cat mai bune, trebuie sa invatam sa daruim si noi.

Se spune ca nu trebuie sa te astepti sa primesti nimic de la nimeni, atat timp cat tu nu oferi nimic in schimb. Societatea in care traim este una foarte egoista, care-i bazata doar pe interese proprii si mai putin pe cele care sa aduca bine pentru toata lumea. Aceasta lume egoista ne-a invatat ca trebuie intai sa avem grija de noi si atat, fara sa ne mai gandim deloc la cei din jurul nostru.

Nu este o gandire bune, fiindca atat timp cat noi nu avem grija si de altii, nu ne putem astepta sa aiba grija si altii de noi, atunci cand vom avea probleme. Si probleme vor fi mereu, pentru ca asa este lasata viata pe Pamant. Azi poate fi soare in viata noastra, iar maine pot cadea ploi insemnate sau chiar ninsoare. Este bine sa ai la cine apela pentru a-ti da o umbrela atunci cand stai in ploaie, nu-i asa?

Este bine sa ai prieteni, pentru ca ei te pot feri de multe necazuri si atunci cand nu te pot feri de ele, te pot ajuta sa-ti revii dupa ce ai trecut printr-o problema majora. Acei prieteni nu vor sta langa tine daca tu esti o persoana egoista, care se gandeste numai la ea si la altii deloc. Oamenii au nevoie de noi, persoanele din jurul nostru au nevoie de noi, chiar si noi avem nevoie de fiinta noastra cateodata. A fi mereu doar cu gandul la tine, fara sa te gandesti si la cei din jurul tau, fara sa incerci sa-i ajuti atunci cand le este greu, este o atitudine pierzatoare mereu.

Toate faptele noastre bune trebuie sa vina din suflet, din inima, nu din vreo datorie, pentru ca numai atunci pot fi considerate cu adevarat niste fapte de toata isprava. Sa spui ca nu poti sa ajuti pe cineva, este foarte usor, insa mai greu este sa-l ajuti cu adevarat si acolo se vad adevaratii prieteni si adevaratii oameni.

Cred ca ni s-a intamplat tuturor sa ne ajute niste straini si cei pe care ii consideram prietenii nostri sa spuna ca nu pot. Asta inseamna ca astfel de persoane care refuza sa ne ajute, nu sunt prietenii nostri cu adevarat, ci doar niste simple cunostinte in cautare de anumite avantaje, asa ca trebuie sa ne debarasam de ei.

Acele persoane care ne ofera sprijinul lor neconditionat, nu inseamna neaparat ca vor sa devina prietenii nostri, ci pot reprezenta doar niste gesturi extrem de frumoase din partea unor oameni care s-au obisnuit sa le faca bine altor, neconditionat. Astfel de oameni sunt foarte rai si trebuie pretuiti, fiindca intelepciunea lor este mare si noi avem ce invata de la ei.

Oamenii buni sunt la mare cautare in zilele noastre, tocmai pentru ca, la fel ca diamantele, sunt foarte rari. Oamenii bun sunt extrem de pretuiti, pentru ca stii ca te poti baza pe ei, pentru ca stii ca nu te vor lasa atunci cand iti va fi mai greu.

Hai sa incercam cu totii sa devenim niste persoane mai bune, chiar incepand de maine, pentru ca daca vom proceda cu totii in acest fel, putem schimba caractere si perceptii, in legatura cu tot ceea ce exista pe langa noi.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *