Cat de importanta este stabilitatea emotionala a noastra?

Cat de importanta este stabilitatea emotionala a noastra

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cat de stabili emotional suntem, v-ati intrebat vreodata? Oamenii cred, de multe ori, ca emotiile lor nu pot fi puse la incercare, deoarece considera ca sunt niste persoane puternice, unele peste care nu poate veni niciun uragan, nimic ce ar putea sa le deranjeze linistea. Evident, lucrurile nu stau chiar asa, deoarece oamenii sunt supusi in fiecare zi factorilor care ar putea sa le strice echilibrul emotional. Stabilitatea emotiilor este un subiect sensibil, la fel cum sunt si trairile oamenilor.

Mereu se intampla ceva in viata noastra, care sa ne strice acest echilibru emotional. Fie ne certam cu persoanele dragi noua, cele pe care le iubim, fie ne trezim cu o astfel de stare, fie ea ne este indusa mai tarziu, de oameni care doresc sa ne faca viata amara, fie au loc evenimente care ne socheaza si ne creeaza un dezechilibru emotional si asa mai departe.

Exemplele sunt multe, atunci cand discutam despre oameni si stabilitatea emotiilor acestora. Daca nu am avea emotii, am fi doar niste roboti care nu si-ar gasi niciodata linistea interioara. Avem nevoie, din cand in cand, de astfel de dezechilibre, pentru a putea sa pretuim si mai mult ceea ce avem. Tot ce putem sa ne dori, este ca ele sa nu aiba efecte pe termen lung sau pentru totdeauna.

Emotiile apar, emotiile dispar. Nu poti spune ca intr-o zi esti emotiv, iar in alta zi nimic din ceea ce se va intampla, nu te va misca emotional. Sunt multe situatiile pe care le observam zi de zi si care, chiar daca nu au legatura cu noi, ne afecteaza emotional. Nu putem trai nepasatori, nu exista nici macar un om care sa poata spune ca pe el nu il influenteaza nimic si ca nimic nu conteaza pentru acesta.

Oricat am fi de tari, cu totii avem punctele noastre vulnerabile, unele care sunt exploatate de multe ori de catre alte persoane. Ne place sa credem ca pe noi nu ne poate misca nimic din loc, insa tocmai aceasta atitudine tradeaza faptul ca suntem niste persoane emotive in exces. Emotivitatea nu este tocmai ceva rau, chiar si daca se regaseste in doze mai mari, fiindca acest lucru arata ca suntem oameni si inima noastra inca se afla in locul in care trebuie.

Stabilitatea emotionala a oamenilor, este influentata de multi factorii, unii dintre acestia putand sa o deranjeze in mare masura. Avem emotii atunci cand trebuie sa realizam ceva important, avem emotii atunci cand trebuie sa ne intalnim cu o persoana draga, avem emotii atunci cand asteptam sa se intample ceva ce ne dorim mult, avem emotii atunci cand ne trezim si ne gandim la ceva despre care ne pasa, avem emotii cand lucrurile nu mai depind de noi, avem emotii de cand ne nastem si pana murim.

Oamenii vor simti toata viata lor emotii, in legatura cu anumite evenimente si situatii si este bine ca se intampla asa, deoarece in lipsa emotiilor oamenii ar deveni doar niste simple masinarii.

Va doresc sa aveti parte in viata de o stabilitate emotionala cat mai buna si doar de emotii pozitive!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *