Cat de mult ii apreciem pe cei care au curajul de a fi sinceri?

Cat de mult ii apreciem pe cei care au curajul de a fi sinceri

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Apreciem sinceritatea oamenilor sau nu? De multe ori, ne place sa credem ca ii apreciem pe oamenii care sunt sinceri cu noi si poate asa si este, pana la limita in care acea sinceritate ne jeneaza, ne pune intr-o situatie nu tocmai placuta, ne face sa nu ne simtim confortabil.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca acea sinceritate care ajunge sa ne raneasca, parca nu mai este buna si nu mai este de apreciat. De exemplu, atunci cand vine cineva si iti spune ca esti nepriceput in munca pe care o faci, pentru ca realitatea chiar asta arata, ca tu nu te pricepi la ceea ce ai de indeplinit. Sau alta situatie, cand un prieten bun ne spune ca suntem lenesi si din cauza acestei lipse de activitate pe care o avem, am ajuns in situatia in care suntem.

Oamenii apreciaza sinceritatea, mai mult atunci cand este vorba despre altii si mai putin cand este vorba despre propria persoana, pentru ca sinceritatea care duce pana intr-un anumit punct, nu ne mai pare atat de benefica. Suntem sinceri pana in momentul in care trebuie sa ne referim la prieteni sau la situatii care ne-ar aduce multe necazuri daca le-am dezvolta asa cum sunt ele in realitate. Sinceritatea oamenilor este subiectiva, pentru ca atunci cand ne folosim de ea, nu inseamna ca avem si dreptate in ceea ce facem sau zicem. Suntem atat de sinceri cat pot fi niste oameni care au diferite interese in aceasta viata.

Apreciem sinceritatea oamenilor din jurul nostru, atunci cand aceasta nu prea are legatura cu fapte negative din viata noastra. Desigur, atunci cand oamenii de pe langa noi sunt sinceri si ne lauda, spunand cat de buni si destepti suntem noi, apreciem toate acele momente de sinceritate. Nimanui nu-i place sa i se spuna anumite lucruri care l-ar putea jigni, care l-ar face sa se gandeasca in trecut, la niste lucruri care nu-i fac placere si pe care vrea sa le uite cat mai repede. Si atunci vine intrebarea: cat de sinceri suntem noi cu adevarat? Suntem atat de sinceri incat sa nu ne jignim familia, prietenii, persoanele apropiate.

Sinceritatea noastra se intinde pana in punctul in care putem sa-i jignim pe altii, care nu ne-ar ierta atat de usor toate aceste momente ale noastre de adevar subiectiv.

Daca nu putem fi sinceri in totalitate cu prietenii nostri, pentru ca ne este frica sa nu-i jignim, oare nu le facem rau prin toate aceste incercari de a-i proteja, prin faptul ca in loc sa le spunem adevarul, noi nu le zicem nimic sau daca o facem, le spunem ceva indepartat fata de cum ar trebuie sa le transmitem toate acele lucruri?

Probabil ca da, insa oamenilor le este teama sa nu-si piarda prietenii, fiindca prietenii adevarati sunt greu de gasit. Poate va ganditi ca ei nu sunt niste prieteni adevarati, daca nu sunt pregatiti sa accepte adevarul nostru, insa acest lucru nu este tocmai asa. Oamenii se supara destul de repede si o prietenie de multi ani de zile se poate strica intr-o clipa, daca nu suntem atenti la prietenii nostri si la fel in care le vorbim.

Oamenii sunt oameni si nu pot digera foarte usor anumite momente din viata lor, preferand sa fuga din fata lucrurilor pe care ei le considera nocive, decat sa stea fata in fata cu ele si sa lupte. Sinceritatea oamenilor este un lucru destul de abstract, fiindca ea se intinde atat cat vrem noi sa o lungim. Sinceritatea oamenilor este apreciata, insa, asa cum v-am mai spus, atat timp cand nu ne dauneaza noua.

Va doresc sa fiti atat de sinceri cat doriti voi si sa faceti in viata tot ceea ce vreti voi!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *