Cat de mult isi pune amprenta anturajul asupra modului nostru de a ne comporta?

Cat de mult isi pune amprenta anturajul asupra noastra

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

V-ati gandit vreodata cat de mult va influenteaza anturajul vostru? Cat de mult participa cei din jurul vostru, prietenii sau simplele voastre cunostinte, la deciziile pe care le luati si despre care considerati ca sunteti autori principali? Tinand cont ca oamenii nu pot trai fara prieteni, acestia trebuie sa fie foarte atenti cand si-i aleg.

Daca in jurul nostru permitem multi oameni care ne trag in jos, care ne fac mai mult rau decat bine, atunci trebuie sa incercam sa-i indepartam si sa ne facem alti prieteni. Anturajul este cel care ne influenteaza destul de mult viata, tocmai pentru ca oamenii sunt persoane influentabile. Ne place sa consideram ca doar noi luam anumite decizii, insa daca stam si judecam la rece, ajungem sa ne dam seama ca multe dintre ele au fost influentate intr-o foarte mare masura, de catre anturajul nostru, de catre prietenii nostri.

Daca aceasta influenta este una buna, atunci nu avem de ce sa ne facem probleme, deoarece inseamna ca avem prieteni buni, pe care trebuie sa-i pretuim si pe care trebuie sa ii tinem aproape. In cazul in care aceste decizii ne-au facut mai mult rau decat bine si nu doar o data, ci de mai multe ori, trebuie sa incepem sa analizam daca prietenii nostri chiar ne vor bine sau nu. Spun ca trebuie sa analizam toate aceste lucruri, daca au existat mai multe influente rele, pentru ca se poate ca o singura data sa greseasca si ei, pentru ca sunt tot oameni, chiar daca au incercat sa ne ajute.

De cate ori nu am dat si noi destule sfaturi mai putin inspirate? Ma gandesc la faptul ca de multe ori, pentru ca nu am avut experienta sau pentru ca felul in care am judecat noi lucrurile, nu s-a potrivit cu realitatea din teren. De aceea, pentru a nu risca sa cadem si noi dintr-o extrema in alta, nu trebuie sa oferim sfaturi atunci cand nu ne pricepem, doar de dragul de a o face, deoarece riscam sa ii influentam si noi pe altii la randul nostru. Ideea principala, in legatura cu sfaturile negative pe care le primim din partea anturajului nostru, este ca trebuie sa renuntam la prietenii care ne fac mai mult rau decat bine si sa ne gasim altii care ne pot fi de folos.

Se spune ca oamenii care se aseamana, se aduna. Poate asa si este, insa asta nu inseamna ca daca noi nu suntem tocmai niste persoane atat de bune pe cat ne-ar dori sau ar trebui sa fim, trebuie sa avem tot oameni mai putin pozitivi pe langa noi.

Trebuie sa ne gasim intotdeauna niste prieteni pe care sa ne putem baza, un anturaj care sa fie alaturi de noi intotdeauna, care sa ne ajute atunci cand avem nevoie, chiar si cu un sfat bun. Sfaturile bune se gasesc foarte greu, pentru ca oamenii care le ofera sunt extrem de rari. Astfel de oameni sunt rari pentru ca sunt intelepti, iar oamenii cu adevarat intelepti sunt greu de gasit.

Daca avem norocul sa gasim niste prieteni care sa ne ajute foarte mult in viata, pe care sa ii ajutam si noi atat cat ne sta in putere, trebuie sa ne consideram niste oameni fericiti.

Sper sa aveti mereu pe langa voi doar persoane care sa va vrea binele, pe care sa le ajutati si sa va ajute atunci cand va este mai greu in viata!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *