Cat de mult ne place sa credem ca suntem ancorati in realitate?

Cat de mult ne place sa credem ca suntem ancorati in realitate

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Cat de ancorati in realitate suntem cu adevarat si aici ma refer la acele momente cand realitatea noastra nu se potriveste cu cea pe care o vad si altii? Scriu asta, pentru ca multe ori tindem sa reactionam in functie de cum simtim noi si nu in functie de cum este situatia in realitate. Se stie ca oamenii tind sa judece situatiile in functie de cum se simt ei la momentul respectiv.

Daca noi suntem fericiti si ne este bine, parca toate lucrurile din jurul nostru sunt frumoase si toti oamenii sunt bucurosi. In cazul in care noi suntem suparati, tristi, parca nici lumea nu mai este la fel de fericita si de pozitiva. Avem de multe ori aceasta tendinta de a vedea lumea prin prisma trairilor noastre, a starilor noastre de moment. De multe ori este bine, pentur ca reusim sa le transmitem si altora starea noastra de fericire, insa sunt si ocazii cand daca nu calculam realitatea asa cum este ea, se poate sa avem probleme.

Daca noi suntem fericiti, nu inseamna ca si altii sunt la fel de bucurosi. Trebuie sa incercam sa vedem lucrurile asa cum sunt ele, pentru ca altfel riscam sa ranim sentimental oamenii din jurul nostru. Nu poti sa razi si sa fii pe din cale afara de fericit, atunci cand un prieten are o problema in familie, de exemplu, pentru ca altfel acesta poate sa creada ca tu razi de el de fapt si ca nu il sustii atunci cand ii este greu, ca esti un om egoist si asa mai departe. Fericirea noastra trebuie sa fie aratata in functie si de trairile altora.

Trebuie sa analizam foarte bine situatiile, inainte de a reactiona intr-un fel sau altul, pentru a nu le face rau celor din jurul nostru. Evident, nimeni nu ne poate opri sa fim bucurosi in interiorul nostru, fara sa aratam prea mult la suprafata acest lucru. La fel se intampla si atunci cand noi suntem suparati, iar acest lucru ne face sa vedem toata lumea din jur in gri, ni se pare ca toti oamenii sunt si ei suparati, la fel ca noi. Nici asa nu este bine, pentru ca daca noi avem o atitudine pozitiva, riscam sa o transmitem si altora, nefiind de dorit nici acest lucru.

Trebuie sa avem grija mereu de cei de pe langa noi, fie ca vorbim despre familie sau despre prieteni, pentru ca ei sunt cei care ne vor sustine atunci cand ne va fi greu, asa ca trebuie sa fim si noi mereu alaturi de ei. Nu putem sa ne aratam foarte suparati fata de ei, chiar daca noi am avut o zi extrem de grea la munca, de exemplu, pentru ca ei nu au nici o vina pentru ceea ce ni s-a intamplat rau noua.

Putem sa le cerem sprijinul, ajutorul, daca am fost atat de rau influentati, insa nu avem voie sa ne comportam urat cu ei, doar pentru ca noi suntem suparati si nu avem tocmai o stare buna. Daca nu vrem sa le spunem ceea ce ni s-a intamplat, nu trebuie sa le aratam nici prin comportamentul nostru ca am avut o zi mai putin reusita, pentru ca daca ei sunt bucurosi nu are rost sa le stricam noi fericirea acelei zile.

De multe ori, atunci cand ne ancoram in realitate trebuie sa tinem cont si de altii, pentru ca nu suntem singuri pe aceasta planeta si orice fapta a noastra poate avea repercursiuni asupra celorlalti.

Trebuie sa avem intotdeauna grija sa nu ne suparam apropiatii atunci cand nu este cazul, pentru ca pana la urma si asupra noastra se vor rasfrange acele fapte negative.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *