Cat de mult sau de putin gandim?

Cat de mult sau de putin gandim

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sunt anumite situatii in viata cand iei o anumita decizie, dupa ce te-ai gandim mult timp la ea si tot nu-ti iese bine, realizand ca ai hotarat gresit. De asemenea, daca iei decizii in graba, de cele mai multe ori tot nu este bine, pentru ca neavand timp sa le gandesti asa cum trebuie, tot cu probleme te alegi.

Pana la urma, cum este mai bine, sa gandesti mai mult sau mai putin? Gandim prea mult anumite lucruri si pe altele prea putin? Nu cred ca este cineva care ne poate asigura ca daca stam si analizam mult o situatia, vom lua si decizia cea buna. La fel si in cazul in care ne grabim. Cred ca aici sunt implicati o sumedenie de factori, de asta nici nu este usor sa iei decizii.

Atunci cand este vorba despre o decizie importanta, care ne va influenta viata in mod radical, ne gandim mult la ea, insa asta nu ne asigura si succesul, fiindca apar emotiile. Oamenii devin emotivi atunci trebuia sa hotarasca lucruri ce le va schimba viata in bine sau in rau si emotiile nu sunt intotdeauna bune. De cele mai multe ori, emotiile te fac sa gresesti, insa sunt cazuri si cand pe unii oameni emotiile ii fac sa se concentreze mai mult. Pe langa emotii, mai conteaza si nivelul nostru de educatie. Intr-un fel gandeste un om care a citit mai multe carti la viata lui si in alt mod cineva care nu a trecut pe la scoala.

Educatia conteaza, de aceea trebuie sa invatam toata viata, pentru ca niciodata nu o sa ne putem considera niste persoane care le stiu pe toate. Chiar si daca nu am avut posibilitatea sa urmam cursurile unei scoli, pentru ca viata a fost grea si nemiloasa cu noi, in timpurile noastre, acum cand avem Internet, este foarte usor sa invatam singuri, sa cautam informatii, daca ne dorim cu adevarat.

Nu trebuie sa fim ignoranti in ceea ce priveste nivelul nostru de cultura, ci este absolut necesar sa cautam mereu sa aflam lucruri noi, pentru ca astfel vom fi mult mai bine pregatiti atunci cand trebuie sa gandim decizii importante ale vietii noastre. Pe langa emotii si educatie, conteaza mult si factorii externi. Anturajul nostru ne poate influenta in bine sau in rau atunci cand luam decizii.

Daca cei de pe langa noi nu prea ne vor binele si aici ma refer in special la cei pe care ii consideram prieteni, atunci este foarte posibil sa luam niste decizii gresite, daca ascultam de sfaturile lor. Chiar si cei care ne iubesc ne pot oferi sfaturi gresite, din prea multa dragoste. Noi trebuie sa fim cei care asculta si de altii, insa decizia trebuie sa ramana numai si numai a noastra. Daca gresim, macar sa stim ca noi am procedat asa, nu am fost influentati de altii, iar pe viitor toate aceste greseli se transforma in experienta de viata.

Pe langa toti acesti factori, mai sunt si altii, cum ar fi temperatura, inteligenta nativa, modul nostru de a ne comporta si asa mai departe, care pot influenta deciziile noastre, fie ca ele sunt gandite mult sau putin.

Pana la urma, cheia este la noi atunci cand trebuie sa hotaram ceva, si, chiar daca de cele mai multe ori ganditul mult poate fi mai benefic decat cel putin, asta nu inseamna ca asa se intampla mereu, tocmai pentru ca intervim factorii despre care v-am scris mai sus.

Deciziile bune au nevoie de conditii bune, asa ca sper ca voi sa le aveti, pentru a lua intotdeauna cele mai bune hotarari.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *