Cat de multa grija avem de propria persoana?

Cat de multa grija avem de propria persoana

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cata grija avem de noi, cata grija avem de persoana noastra? Intr-o lume in care fugim cu totii numai dupa interese de tot felul, in principal materiale, este greu sa mai ai grija si de tine si aici ma refer la grija atat fizica, precum si o grija in ceea ce priveste psihicul.

Trebuie sa ne purtam de grija atat cat putem, insa nu sa ajungem in stadiul de a nu ne mai pasa de persoana noastra, pentru ca atunci ajungem, de obicei sa nu ne mai pese nici de altii. Trebuie sa avem grija la felul in care ne imbracam, la felul in care ne purtam, in ceea ce priveste modul in care vorbim si cum ne comportam in general in societate.

Poate de multe ori nu bagam in seama toate aceste lucruri, insa ele nu sunt de neglijat, mai ales ca noi traim prin felul in care ne privesc altii. Bine, putem sa nu ne pese de ceea ce zic altii, insa trebuie sa fim prima data impacati cu noi insine, pentru a putea ajunge la un stadiu in care sa spunem ca lucrurile pe care le considera altii despre persoana noastra, nu sunt asa importante.

Evident, nu trebuie sa le lasam influentati de tot ceea ce zic cei de pe langa noi, insa trebuie sa tinem si putin cont de ceea ce spun acestia, mai ales daca este vorba de persoane care ne vor bine, de familie, de prieteni. Aceasta este societatea in care traim, una pusa pe criticat si pe vorbit despre altii, in loc sa ne vedem fiecare de ale noastre. Grija in ceea ce priveste toate astepte lumii noastre fizice, cea in care traim, trebuie sa fie una permanenta, pentru ca este de ajuns doar sa te pui putin pe somn si daca incepi sa dormi te poti trezi mult prea tarziu, intr-o lume in care nu mai stii ce sa faci, una care este dictata de alte reguli fata de cele pe care noi le stiam.

Nu trebuie sa adormim atat de mult, trebuie sa avem mereu o stare de a percepe lucrurile exact asa cum sunt ele si a incerca sa ne modelam dupa ele, sau sa le modelam pe ele dupa noi, daca suntem in stare sa face asa ceva. Grija fata de persoana noastra trebuie sa fie una permanenta, fiindca altfel nu vom face altceva decat sa alimentam rautatea din jurul nostru, cea care oricum exista indiferent de ceea ce am face, insa intr-o cantitate mai mica sau mai mare.

Grija fata de psihicul nostru este la fel de importanta, daca nu chiar si mai importanta decat cea fata de fizic. Fara un psihic sanatos nu poate exista nici un fizic sanatos. Psihicul este cel care dicteaza orice in viata noastra, de la felul in care vorbim, pana la felul in care gandim.

Psihicul este extrem de fragil, chiar daca noua ne place sa credem ca este puternic. Oricat de puternici am fi, vor exista mereu situatii care sa ne puna psihicul la incercare, de aceea trebuie sa avem o si mai mare grija de el. Putem sa ne ingrijim psihicul prin tot felul de exercitii mintale, prin odihnirea acestuia, prin felul in care ne traim viata, prin felul in care stim sa ne mai si relaxam, nu doar sa muncim fara incetare.

Atat fizicul, cat si psihicul odata ce ai reusit sa le ranesti, este foarte greu sa-ti mai revii la starea anterioara, de aceea este bine sa avem grija sa nu facem nimic din ceea ce ar putea sa ne duca viata intr-un sens negativ. Sper sa aveti cu totii atat un fizic tare, cat si un psihic la fel de puternic!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *