Cat de profitabila este afacerea cu vanzarea de domenii Internet

Pe la sfarsitul anului trecut, site-ul de freelancing Squadhelp a facut o treaba super: au acceptat sa plateasca ei pentru inregistrarea celor mai bune idei ale noastre de domenii Internet, in ideea de a nu mai fi furate de catre cei care cu asta se ocupa, asa cum s-a intamplat de atat de multe ori, iar in cazul in care vreun domeniu se vinde, impart egal suma de bani cu tine.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Au stabilit un pret fix pentru fiecare domeniu Internet, 599 de dolari,  (nu mai este pret fix) si au inregistrat doar numele de domenii considerate de ei ca ar avea un potential mare de a fi vandute, desi, evident, propunerile au fost mult mai multe. Este de inteles retinerea lor in a inregistra prea multe idei per cap de utilizator, deoarece isi asuma un risc. In plus, ei investesc in promovarea domeniilor, nu doar in inregistrarea lor.

La data de 25 ianuarie, am vandut primul domeniu Internet. Asta inseamna ca ei si-au cam scos banii cu inregistrarea ideilor mele, plus eventuala promovare a lor si au facut si niste profit.

Si acum vine intrebarea normala: Chiar este profitabila inregistrarea numelor de domenii, pentru a le vinde?

Fara intermediari, riscul tau. Ceva de genul sa le inregistrezi, sa creezi un site pentru ele si sa investesti in promovare cam cat ai dat pe ele.

Am auzit de cazuri in care persoanele care se ocupa cu asa ceva au pierdut tot ceea ce aveau. Asta inseamna ca treaba presupune un risc destul de mare, atat timp cat nu esti atent ce si cat inregistrezi.

Am auzit si de situatii pozitive, cu oameni care se ocupa cu achizitionarea/vanzarea domeniilor web si care traiesc bine din asta.

Personal, chiar daca am idei multe, parca nu as risca sa investesc in asa ceva, pentru ca nu-mi permit.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *