Cat de repede putem gandi lucrurile pentru a nu ne lua prin surprindere

Cat de repede putem gandi lucrurile pentru a nu ne lua prin surprindere

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Cat de repede gandim lucrurile si cat de rapid reactionam atunci cand suntem pusi fata in fata cu un eveniment nou care apare in viata noastra? Sunt multe cazurile cand trebuie sa iei decizii rapide, unele care nu iti dau timp de gandire, asa cum ai avea nevoie, de obicei, pentru a judeca totul pe indelete, in ideea de a nu gresi.

Daca te grabesti, de multe ori gresesti, insa sunt oameni care pot judeca rapid si in conditii nu tocmai prielnice, fiindca au aceasta capacitate. Cu totii am fost pusi in situatia de a lua niste decizii in graba, pentru ca lucrurile au fost de asa natura, la momentul respectiv. Dupa ce problemele au trecut, am stat si ne-am gandit daca am judecat asa cum trebuie evenimentele sau acea rapiditate in gandire ne-a adus mai multe lucruri rele, decat bune.

Sunt unele situatii cand gresim atunci cand luam decizii in graba, insa si multe altele cand beneficiem de pe urma unor astfel de reactii rapide. Nu poti spune cu siguranta ca vei lua intotdeauna doar decizii bune, cum nu poti afirma ca mereu vei lua in graba doar decizii rele. Sunt multe lucruri care depind de persoana noastra sau de problema respectiva.

Atunci cand avem de a face cu decizii usoare, tindem sa luam decizii bune, chiar daca ele sunt judecate in graba. Atunci cand avem de a face cu situatii care ne pot influenta viitorul, riscam sa nu mai judecat asa cum trebuie, deoarece miza este mare si la fel si posibilitatea de a gresi, daca gandim repede lucrurile. Sunt unii oameni care pot lua decizii grele in conditii de stres si altii care nu pot reactiona atat de bine. Altii iau decizii bune doar cand sunt in astfel de situatii neobisnuite, pentru ca atunci se concentreaza mai mult, in rest intervenind monotonia. Suntem oameni si oameni.

Nu tot ceea ce este valabil pentru mine, este si pentru tine, pentru ca atunci cam fi cu totii la fel, insa asta nu inseamna ca nu putem avea puncte comune si ca nu pot fi anumite lucruri care sa ne uneasca. Daca ne dorim sa gandim si noi repede ceea ce avem de facut, avem nevoie de mai multe lucruri. In primul rand, de experienta. Experienta vine odata cu timpul, nu este ceva pe care sa putem sa-l luam pe nemestecate.

Dupa experienta, avem nevoie de liniste, incat sa puteam sa ne gandim la toate lucrurile care ar putea sa se intampla in viata noastra si solutia pentru ele, pentru ca atunci cand acestea vor avea loc, sa nu ne ia prin surprindere. Evident, nu putem sa pronosticam tot ceea ce se va intampla in viata noastra, insa, macar la unele dintre aceste lucruri ne putem gandi, precum si la o posibila rezolvare a lor.

Pe langa experienta si incercarea de a ne imagina noi o parte din evenimentele care ar putea sa apara in viata noastra, trebuie sa mai avem ambitie. Ambitia de a invata lucruri noi, de a acumula noi cunostinte. Aceste cunostinte vor reprezenta in prezent si viitor, o parte din experienta noastra, de aceea este nevoie sa nu ne oprim din dorinta de a invata, pe tot parcursul vietii noastre.

Cat de repede gandim lucrurile, depinde doar de noi. La fel si felul in care acele lucruri gandite rapid, sunt pozitive sau nu.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *