Cat de seriosi suntem si cat de importanta este seriozitatea oamenilor

Cat de seriosi suntem si cat de importanta este seriozitatea oamenilor

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cat de seriosi sunt oamenii mari? Cat de seriosi suntem noi? Seriozitatea este una dintre caracteristicile oamenilor, care ii face mai frumosi, mai pretuiti de catre cei din jurul lor.

Nimanui nu-i place un om neserios, nimanui nu-i place un om care nu are cuvant, adica azi spune ceva si maine altceva. Trebuia sa invatam sa ne tinem cuvantul dat si daca am apucat sa promitem ceva, sa ne si respectam promisiunea, asta in masura in care putem, pentru ca sunt si unele situatii in viata, cand chiar daca dorim sa ne onoram promisiunile, nu putem, deoarece intervin alti factori, independenti de vointa noastra.

Seriozitatea este cea care apropie oamenii, pentru ca atunci cand esti serios in lucrurile importante din viata ta, nu ai cum sa nu ajungi sa iti indeplinesti toate dorintele si sa-i faci pe cei din jurul tau sa aiba incredere in tine. Seriozitatea nu este ceva care trebuie dobandit la nastere, ci ea se capata in timp si tine de caracterul tau, cel pe care ti l-ai format de-a lungul anilor.

Oamenii seriosi sunt cei mai acceptati peste tot si mai ales in domeniul lor de activitate, deoarece toata lumea doreste sa fie inconjurata de oameni seriosi, pe care sa-si puna baza, nu pe unii care lenesi si care nu au nimic de a face cu respectarea promisiunilor si care la primul semn de greu, te tradeaza. Oamenii seriosi sunt greu de gasit, pentru ca in zilele noastre fiecare alearga dupa foloase personale si mai putin dupa a-i ajuta si pe cei din jurul lor. Seriozitatea este o caracteristica a oamenilor puternici, a oamenilor care se bazeaza pe fortele lor, nu a celor slabi si care nu se incred nici macar in ei, cu atat mai putin in altii.

Tradarea nu a fost niciodata pe placul nimanui, de-a lungul istoriei, asa ca tradatorii nu au fost, nu sunt si nici nu vor fi vreodata apreciati de nimeni din jurul lor, nici macar de catre cei carora le destainuie secretele.

Seriozitatea este necesara in tot ceea ce indeplinim in fiecare zi, pentru ca ea conduce inspre incredere, adica la ceva care se castiga foarte greu si se pierde foarte usor. Trebuie sa fim consecventi in tot ceea ce facem si sa nu ne abatem de la acest drum, pentru ca putem pierde tot, cu doar o singura fapta mai neinspirata. Trebuie sa fim seriosi in tot ceea ce facem, insa si seriozitatea, ca oricare alt lucru pe care il indeplinim, trebuie sa fie una cu masura, pentru ca altfel riscam sa cadem in extreme si sa ii sperim pe cei din jurul nostru.

Trebuie sa fii serios, insa trebuie sa fii si maleabil, adica sa stii si cand este cazul sa razi si cand este cazul sa glumesti si cand trebuie sa te distrezi, sa te bucuri de viata. Chiar si in cazul seriozitatii trebuie un anumit echilibru, fara de care cazi in cealalta panta, adica ajungi sa fii mult prea critic, mult prea infatuat, sa ai mult prea multe asteptari de la cei de langa tine si este posibil sa-i sperii pe acestia, sa le fie teama ca nu se pot masura cu tine sau ca nu-ti pot satisface asteptarile.

Seriozitatea trebuie sa fie prezenta in fiecare dintre noi, pentru ca numai asa putem duce lucrurile inainte, ne putem gandi la prezent si viitor cu incredere, stiind ca putem sa indeplinim tot ceea ce ne-am propus.

Sper sa fiti cu toti oameni seriosi si de incredere!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *