Cât durează aprobarea contului Google AdSense

logo google

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

În ideea că vreţi să vă monetizaţi blogul, Google AdSense este o variantă, aşa că dacă doriţi să ştiţi cât durează aprobarea respectivului cont, precum şi paşii pe care trebuie să-i parcurgeţi, aruncaţi o privire pe cele scrise mai jos.

În primul rând trebuie să aveţi un cont Google, cel pe care îl puteţi folosi pentru toate serviciile companiei americane, cum ar fi Gmail, YouTube, Google Drive şi aşa mai departe, inclusiv AdSense. Dacă nu aveţi un cont Google, trebuie să vă creaţi unul.

După ce v-aţi conectat la Google, completaţi aplicaţia Google AdSense, după care aşteptaţi aprobarea preliminară. Aceasta durează câteva ore.

Dacă aţi trecut de această fază, al doilea pas este să puneţi codul reclamelor pe o pagină a blogului vostru, una care să aibă conţinut pe ea, nu doar reclamele Google AdSense. Acesta este un pas cam ciudat, pentru că pe site-ul Google AdSense poţi vedea cum deja ai parcurs o etapă, iar a doua, cea cu plasatul reclamelor pe site apare ca şi cum ar trebui şi ea completată, iar odată ce ai îndeplinit cererea, te-ai aştepta să vezi cum este bifată şi această a doua căsuţă, ca o confirmare că ai introdus cum trebuie codul AdSense pe blog.

Ei bine, nu-i aşa. Nu te aştepta să vezi şi a doua căsuţă bifată, odată ce ai pus reclamele pe blog, pentru că vei aştepta degeaba. Chestia asta nu prea este user-friendly. Dacă ai plasat aşa cum trebuie codul AdSense pe blogul tău, cam în două ore ar trebui să vezi în contul de pe Google vizitele înregistrate pe site. În tot acest timp, al perioadei în care aştepţi decizia finală, reclamele vor fi invizibile şi nu vor apărea pe blog până nu-ţi este aprobat contul Google AdSense.

În cazul blogului meu, aprobarea finală a contului Google AdSense a durat nici două zile lucrătoare. Asta s-a întâmplat în urmă cu vreo săptămână.

Dacă nu îţi este aprobat contul Google AdSense, atunci acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că nu ai conţinut unic pe blog, adică l-ai copiat (copy-paste) de pe alt site, nu este de calitate, nu-i suficient sau încalcă regulamentul Google AdSense (piraterie, pr 0 n şi aşa mai departe).

Dacă ţi-a fost aprobat contul Google AdSense, atunci trebuie să ai grijă de el. Nu-ţi da clickuri singur pe reclame, pentru că nu ai cum să-i păcăleşti pe cei de la Google, indiferent ce metode ai folosi. Singurul lucru pe care îl vei „reuşi” dacă vei proceda aşa, va fi să-ţi banezi contul. Definitiv. Asta înseamnă că dacă vei mai dori să ai treabă cu Google AdSense, va trebui să-ţi faci alt cont, pe numele altei persoane.

În situaţia în care ai mai multe site-uri, nu este nevoie să-ţi faci câte un cont AdSense pentru fiecare dintre ele şi nici să-i anunţi pe cei de la Google atunci când vrei să pui reclamele în altă parte decât pe blogul pe care l-ai folosit la înscriere, ci tot ceea ce trebuie să faci este să plasezi codul Google AdSense pe ele, atât timp cât şi acestea respectă regulamenul companiei americane.

Tot în ideea de a-ţi proteja contul Google AdSense, este bine să foloseşti opţiunea ce îţi permite să specifici care vor fi site-urile pe care pui codul respectiv, deoarece altfel poţi avea surpriza să vezi cum „prieteni” de ai tăi îţi vor plasa reclamele pe site-uri interzise de Google, pentru a-ţi fi banat contul.

Sper că v-au fost de folos sfaturile şi spor la făcut bani cu Google AdSense!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Eu am 3 zile de când am pus bannere și, deși nu am conținut copiat, adaug articole zilnic, văd că tot nu au apărut bannerele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *