Cateodata ne lipseste curajul de a vrea mai mult

Cateodata ne lipseste curajul de a vrea mai mult

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

De multe ori ne lipseste curajul. Ne lipseste curajul de a spune un „nu” hotarat atunci cand trebuie, pentru ca ne gandim ca deranjam prin asa ceva, fiindca ne este frica de repercursiuni sau pur si simplu nu ne pasa prea mult de situatia respectiva.

Chiar si nepasarea poate fi considerata o lipsa a curajului, pentru ca sta mana in mana cu teama de a te impune atunci cand tu vezi ca lucrurile nu sunt in ordine. Ne lipseste curajul atunci cand trebuie sa luam decizii importante in viata, deoarece, de multe ori, ne place sa spunem ca suntem multumiti cu ceea ce avem, chiar daca nu este tocmai asa, sau ne este teama de schimbare.

Schimbarile bruste, oricare ar fi acestea, nu au fost niciodata pe placul oamenilor, acestia preferand siguranta zilei de astazi, in schimbul posibilitatii unei zile mai reusite maine. Ne lipseste curajul de a spune ce credem despre anumiti oameni, din cauza faptului ca nu dorim sa-i jignim. Se spune ca adevarul supara, fiind dese ocaziile cand chiar asa este.

Ne lipseste curajul sa ne luam destinul in propriile noastre maine, mereu asteptand de la altii cate ceva. Ne lipseste curajul de a spune ca suntem buni, traind mereu cu teama ca altii sunt si mai buni decat noi. Ne lipseste curajul de a iesi in fata, de teama de a nu ne umple de ridicol. Ne lipseste curajul de a incerca sa devenim mai buni, de teama ca nu vom reusi. Ne lipseste curajul de a spune ca ne lipseste curajul. Daca acceptam ca nu suntem tocmai o persoana curajoasa, atunci aceasta este prima cale catre o schimbare in bine a lucrurilor. Trebuie sa ne infruntam cele mai adanci frici, pentru ca altfel vom ramane cu ele toata viata noastra.

Nu trebuie sa spunem niciodata ca nu putem sau ca nu avem incredere in propriile forte, pentru ca daca plecam din start cu ideea ca nu vom reusi, sunt sanse mari sa nu o facem. Este de ajuns faptul ca, din cand in cand, se poate sa nu ne iasa nimic, oricat de mult am incerca, nu este nevoie sa influentam si noi lucrurile inspre mai rau. De multe ori, ne place sa spunem despre noi ca suntem cele mai curajoase persoane, insa, in realitate, cu prima ocazie cand vom fi pusi in situatia de a ne demonstra vitejia, vom claca.

Mai important decat sa afirmam un lucru, este chiar sa-l facem, pentru ca doar asa putem sa demonstram prin fapte ca nu ducem lipsa de curaj. Oamenii puternici au fost mereu cei care au facut doar ceea ce au dorit ei, evident, fara a-i deranja intr-un mod gratuit pe altii. Poti fi si tu un om puternic, atat timp cat iti doresti asa ceva. Toate aceste lucruri, adica ajungerea la un anumit rezultat, sunt legate de dorinta, de ambitie. Fara ambitie nu poti reusi nimic in viata, nici macar sa prinzi curaj. Ambitia aduce dupa ea si curaj, daca este dublata de perseverenta. Nu ne iese din prima cee ce dorim sa facem?

Nu-i nimic, vom continua pana vom ajunge sa avem tot ceea ce ne dorim. Nu trebuie sa cedati niciodata, pentru ca pana la urma veti avea tot ceea ce va doriti.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *