Ce ne facem atunci cand nu reusim sa ne controlam emotiile?

Ce ne facem atunci cand nu reusim sa ne controlam emotiile

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

De cele mai multe ori si, mai ales, in situatiile cand avem nevoie sa fim calmi si stapani pe propria persoana, nu stim sa ne controlam emotiile. Asta chiar daca noi dorim sa facem acest lucru, insa ne este peste puteri. Faptul ca nu putem sa ne controlam emotiile, conduce inspre neputinta de a lua cele mai bune decizii, de a ne comporta asa cum trebuie.

Acest lucru se intampla pentru ca nu avem prea multa experienta sau fiindca suntem niste persoane emotive, care mereu cand trebuie sa realizeze ceva, nu se pot abtine si lasa emotiile sa iasa la suprafata. Cateodata este bine, cateodata nu este bine. Daca suntem langa persoana pe care o iubim si in timp ce discutam cu ea avem emotii foarte mari, poate fi un semn destul de bun ca suntem niste persoane sincere, sensibile, care traiesc ceea ce spun. Asa ceva nu poate fi decat un lucru bun. Aratam ca suntem oameni, ca suntem capabili de emotii si ca trairile noastre sunt adevarate.

Din pacate, sunt situatii si cand trebuie sa ne stapanim, pentru ca emotiile ne pot face mai mult rau decat bine, asta pentru ca avem de luat o decizie foarte importanta, avem nevoie de timp si o minte limpede pentru a gandi ceea ce avem de facut si asa mai departe. De exemplu, emotiile ne pot face sa ratam un examen la scoala, pentru ca nu mai reusim sa ne amintim ceea ce am invatat foarte bine, deoarece avem acea teama mereu ca nu vom reusi, ca nu vom sti ce sa scriem, ca nu stim ce subiecte vor fi si asa mai departe.

Aceasta teama de necunoscut este justificabila, pentru ca oamenilor nu le plac situatiile cand nu ei detin control deplin asupra unei situatii, ci se dau in vant dupa acele momente cat ei pot controla tot ceea ce se intampla. Cu toate acestea, emotiile ar trebui sa se risipeasca instant atunci cand vedem ce subiecte am primit, pentru a ne putea concentra asupra a ceea ce avem de scris.

Cand ma aflam in facultate, aveam colege care invatau foarte bine, insa aveau emotii atat de mari, incat mai tot timpul tremurau, inainte de examen si in timpul acestuia. Emotiile sunt bune, atat timp cat ele nu sunt prea mari si nu ne impiedica sa rezolvam cat mai bine ceea ce avem de facut. Emotii poti avea si de fiecare data cand trebuie sa te angajezi, sa-ti gasesti un loc de munca.

In acest caz, iar nu este bine sa avem emotii, fiindca ele ne pot face sa nu mai gandim asa cum trebuie si, eventual, pot afecta parerea celui pe care il avem in fata noastra, in legatura cu felul nostru de a fi. Sunt momente destule cand este normal si chiar benefic sa avem emotii, insa la fel de multe atunci cand trebuie sa ne controlam pe cat posibil, pentru a nu gresi. Stiu, este usor de spus si mai greu de facut, pentru ca suntem oameni, nu roboti, iar emotiile fac parte din ceea ce noi suntem, insa cu ajutorul experientei, a inaintarii in varsta, putem sa ne controlam toate aceste stari emotionale.

Chiar daca nu mereu stim sa ne controlam emotiile, pana la urma tot vom reusi sa fim stapani pe situatie, pentru ca noi suntem niste persoane destepte, care nu au nevoie de emotii prea multe atunci cand trebuie sa ia anumite decizii importante.

Va doresc sa aveti emotii doar dintre cele pozitive, la momentul potrivit si sa reusiti sa le controlati, atunci cand este cazul!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *