Cea mai bună metodă de a scăpa de ţânţari şi muşcăturile lor

tantar

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Unii spun că planeta noastră se încălzeşte, alţii susţin că, dimpotrivă, se răceşte. Oricare ar fi adevărul, cert este că odată cu venirea căldurii, apar şi acele insecte nedorite şi anume: ţânţarii.

Poate nu ar fi atât de detestaţi, dacă ar zbura ei în linişte şi pace, fără să aibă nimic cu existenţa omului. Nici vorbă de aşa ceva! Te vor muşca şi nici măcar nu îţi vei da seama pe moment, deoarece saliva lor conţine un anestezic local. Abia după ce trece efectul acestuia începi să simţi urmările, sub forma binecunoscutelor mâncărimi, care devin din ce în ce mai intense, asta până când ajungi să te scarpini pe tot corpul, cu mâinile şi picioarele, precum o maimuţă.

Dacă te gândeşti că scapi de ţânţari locuind la etajul superior al unei clădiri, vă spun, din proprie experienţă, că nu au nici măcar o problemă în a ajunge la tine. Singura fereastră care nu este dotată cu plasă de ţânţari, este cea de la bucătărie. În caz că închid geamul acolo, intră pe spaţiul dintre burlanul hotei şi zid. Sunt sigur că şi dacă nu ar fi aceste două puncte vulnerabile, tot ar găsi ei o modalitate de a pătrunde în locuinţă. Dacă la bloc ai parte de ei în număr mare, la casă este şi mai rău.

Şi atunci vine, în mod logic, următoarea întrebare: cum scap de ţânţari şi mai ales, de muşcăturile lor, cele care îţi pot transmite diferite boli, pe lângă efectele neplăcute pe care le ştim cu toţii?

Spray-urile anti-ţânţari nu sunt o soluţie, pentru că inhalarea acelor substanţe, fie că-s toxice sau nu, nu cred că este tocmai un lucru sănătos. Am spus mereu că acel miros te omoară mai mult pe tine, decât pe ei. La fel sunt şi acele pastile anti-ţânţari, care-s destul de eficiente, însă au un miros la fel de neplăcut, cel puţin din punctul meu de vedere.

Nici să te ungi pe piele cu tot felul de soluţii care te pot irita sau îţi pot provoca un nedorit cancer, nu cred că reprezintă ceva indicat.

Cea mai bună şi sănătoasă metodă de a scăpa de ţânţari şi muşcăturile lor, în opinia mea şi testată mulţi ani de zile, este să foloseşti un ventilator, răcitor de aer şi aşa mai departe. Logica este simplă: ţânţarii au o viteză de zbor de aproximativ 2 km/h şi nu le place să intre într-o „tornadă” de ~25 km/h. Mare grijă să îndreptaţi jetul de aer în jos, înspre picioare, pentru a nu vă alege cu o răceală puternică.

Este o metodă sigură de a scăpa de muşcăturile ţânţarilor, care am înţeles că-i eficientă nu numai în spaţiile închise, ci şi afară, lucru pe care nu am putut să-l testez, fiindcă stau, aşa cum vă spuneam, la bloc. Dacă locuiţi la casă şi vă place să vă petreceţi serile pe afară, singura grijă pe care ar trebui să o mai aveţi, ar fi cum să deschideţi cât mai repede următoarea sticlă cu bere, în timp ce vă uitaţi la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Eu mi-am luat pentru curte o lampa dinasta gadgetworld.ro/lampa-anti-tantari-solara-uv.html si imi fac treaba cu ea. Ma enerveaza sa ma dau zilnic cu spray daca vreau sa stau afara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *