Cea mai bună pizza din lume

Pizza Margherita

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

În weekend-ul ce tocmai a trecut, au fost desemnaţi câştigătorii ediţiei de anul acesta a Campionatului Mondial de Pizza, întrecere care a avut loc unde altundeva decât în Italia, mai precis în oraşul Parma.

Dacă la categoria “pizza clasică” nu au existat surprize, premiul fiind adjudecat fără probleme de către bucătarul italian Julius Scialpi, nu la fel s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte pizza Margherita, acolo unde un bucătar australian a reuşit să câştige premiul cel mare.

Johnny Di Francesco, pentru că despre el este vorba, proprietarul unui restaurant din oraşul Melbourne, a reuşit să impresioneze juriul cu a lui creaţie culinară şi a plecat acasă cu premiul mult râvnit, asta după ce a învins peste 600 de concurenţi din 35 de ţări.

Di Francesco a declarat că deşi face pizza de când avea doar 12 ani, ca mai apoi să studieze la una dintre cele mai bune şcoli de bucătari din Napoli (Associazione Verace Pizza Napoletana), consideră şi acum Margherita drept una dintre cele mai greu de gătit pizza, cu atât mai mult cu cât regulile competiţiei internaţionale la care a participat sunt unele deosebit de stricte în ceea ce priveşte ingredientele pe care le poţi adăuga: doar roşii decojite, anumite sortimente de mozzarella, sare, usturoi, ulei de măsline şi frunze de busuioc.

Cu toate că popularitatea câştigată odată cu titlul mondial i-a adus şi mai mulţi clienţi, Di Francesco spune că nu se gândeşte să mărească preţul preparatelor sale culinare, acolo unde o pizza costă în prezent în jur de 20 de dolari.

Sursa: Yahoo News

Foto: Pizza Margherita – GialloZafferano

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *