Cea mai bună tinctură de propolis

tinctura de propolis

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Luând în considerare definiţia dată de către Wikipedia, propolisul este un produs apicol, care se prezintă sub formă solidă şi arată precum răşina. Cuvântul propolis provine din greacă, în traducere însemnând “partea aflată în faţa cetăţii”. A fost denumit aşa, deoarece înţelepţii greci au văzut felul în care îşi clădesc albinele stupul şi au ajuns la concluzia că propolisul reprezintă un adevărat scut împotriva ameninţărilor din exterior.

Albinele pruduc propolis ca o unealtă de apărare împotriva bacteriilor, a mucegaiului, pentru acoperirea pereţilor stupului cu acest materiat, în ideea de a nu lăsa curenţii de aer în interior. Prin faptul că este bactericid, propolisul previne şi îmbolnăvirea albinelor.

Propolisul este obţinut prin amestecarea materiilor răşinoase de pe copaci, care au fost culese de către albine specializate în acest sens, cu saliva lor şi ceară.

Acesta este folosit de mii de ani drept medicament eficace în tratarea sau ameliorarea multor afecţiuni, cum ar fi:

– hipertensiunea: dacă aveţi tensiune mare, propolisul poate fi una dintre rezolvări

– răceala: se ştie că propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, deci dacă sunteţi răciţi, îl puteţi folosi cu încredere

– ulcerul gastric

– menopauza

– TBC

– inflamarea prostatei.

Acestea sunt doar o parte dintre problemele pe care le tratează sau le face mai suportabile utilizarea propolisului.

Atunci când discutăm despre tinctura de propolis, aceasta poate fi întrebuinţată în cazul durerilor de dinţi, pentru creşterea imunităţii, pentru durerile în gât şi aşa mai departe.

Puteţi lua câteva picături în fiecare zi sau doar atunci când este nevoie.

Dacă am aflat că tinctura de propolis este bună pentru sănătate, mai vine doar întrebarea logică: de unde o cumpărăm?

Spun că este o întrebare logică, deoarece marea majoritate a celor cumpărate din comerţ au un gust oribil, de parfum. Nu ştiu ce alcool folosesc pentru ele, dar te vei simţi ca şi cum ai fi greşit cu aplicarea parfumului şi vaporii acestuia au nimerit fix în gura ta.

Nu numai că anumite tincturi de propolis au gust de parfum, dar şi o culoare cam dubioasă, de un gălbui mult prea deschis pentru a conţine cele 30 de procente promise de producător. Cred că mai mult folosesc acel alcool de foarte proastă calitate (v-am spus că are gust de parfum???) şi foarte, foarte, foarte puţin propolis.

Ei bine, dacă vreţi să ştiţi care este cea mai bună tinctură de propolis pe care o puteţi cumpăra din comerţ, cel puţin dintre cele pe care le-am încercat eu, vă recomand cu plăcere: “Propolis picături”, de la Parapharm.

Nu costă mult, doar 12 lei şi substanţa din interior are o culoare închisă, aşa cum ar trebui să fie, iar gustul este unul care nu poate fi comparat cu al celorlalte de mai sus.

Dacă nu doriţi să cumpăraţi tinctura de propolis din comerţ, o puteţi prepara chiar voi, acasă. Există destule reţete pe Internet, pentru a reuşi în a produce aşa ceva, rezultatul fiind, probabil, mult mai de calitate decât orice puteţi găsi pe la magazine.

În cazul în care nu doriţi să cumpăraţi de la Plafar şi nici nu vreţi să o preparaţi singuri, puteţi achiziţiona tinctură de propolis direct de la proprietarii stupurilor de albine, care se ocupă şi cu aşa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *