Cei din jurul nostru ne pot influenta pozitiv sau negativ

Cei din jurul nostru ne pot influenta pozitiv sau negativ

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Suntem oameni, asta inseamna ca putem fi influentati foarte usor de catre cei din jurul nostru. In bine sau in rau. Daca suntem influentati in bine, atunci totul este cat se poate de in regula, deoarece oamenii care ne iubesc si ne ajuta cu sfaturile lor, sunt de apreciat.

De cele mai multe ori, de bine ne sfatuiesc prietenii nostri sau componentii familiei, insa putem primi ajutor si din partea unor straini, oameni intelepti si rari. La fel de rare sunt si situatiile cand astfel de oameni, care nu ne cunosc si nu ne sunt prieteni, sunt gata sa ne ajute neconditionat.

Oamenii au interese si sunt destul de putine ocaziile cand ajuta fara sa isi doreasca ceva de la noi. De asta se spune ca putini sunt oamenii care iti ofera dragoste neconditionata si aici ma refer la parinti, la bunici. Chiar daca cei din jurul nostru ne doresc bine si vor sa ne ajute, nu inseamna ca nu ne pot face rau cu ajutorul rau. Ne pot face rau fara sa isi dea seama, din prea multa dragoste fata de noi.

Au fost dese astfel de cazuri cand parintii, de exemplu, le-au facut rau copiilor tocmai pentru ca le-au dorit binele. Dragostea lor fara de noi poate sa faca si rau, nu doar bine, chiar daca ei nu si-ar dori niciodata acest lucru. De exemplu, atunci cand nu sunt de acord cu cel sau cea pe care i-am ales drept jumatatea noastra. Sunt destul de dese cazurile cand parintii nu accepta ca baiatul sau fata lor sa se casatoreasca impreuna cu o anumita persoana, tocmai pentru ca nu o plac.

Asta inseamna influenta negativa, chiar daca vine din partea unor persoane care ne iubesc si care ne vor binele. Influenta negativa poate sa vina, evident, si din partea unor persoane care doar se prefac asupra faptului ca ne doresc binele, in realitate fiind invidiosi pe noi, dorind sa patim toate relele din aceasta lume. Sunt foarte multe astfel de persoane.

Unele fac rau doar pentru ca asa s-au invatat, nefiind invidioase pe noi. Multi s-au invatat cu raul, la fel precum cu minciuna, asa ca pentru ei a face rau este un mod de a trai. Indiferent care ar fi cauzele care ii fac sa procedeze asa, sunt multi cei care nu ne sfatuiesc de bine, intentionat. Daca ar fi ceva neintentionat si ne-ar dori binele, atunci nu ar fi atat de mare problema.

Problemele apar atunci cand unii de pe langa noi, pe care ii acceptam in preajma noastra, ne sfatuiesc de rau cu intentie. In astfel de momente, trebuie sa ne dam seama ca se intampla acest lucru, iar daca noi nu putem sa realizam ca primim sfaturi rele, macar sa avem pe cineva langa noi care sa ne spuna acest lucru, iar noi sa deschidem ochii. Nu este doar suficient sa fim avertizati, ci trebuie si noi sa realizam, sa acceptam, ca acest lucru se intampla.

Oamenii din jurul nostru pot exercita o influenta foarte rea asupra noastra, iar atunci cand se intampla acest lucru, trebuie sa incercam sa ne indepartam de acestia.

Nimeni nu-si doreste sfaturi rele, nimeni nu vrea sa aiba parte de prieteni falsi. Imi doresc sa aveti cu totii puterea, inclusiv eu, de a putea vedea cine va sunt cu adevarat prietenii si cine se foloseste de voi.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *