Christoph Daum vrea sa fie prieten cu toata lumea

M-am bucurat atunci cand am auzit ca echipa de fotbal a Romaniei va avea un selectioner neamt, deoarece germanii se bucura de o mare incredere in tara noastra si nu numai.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sa fii neamt, in ochii romanilor, inseamna seriozitate, disciplina, istetime, harnicie si alte astfel de lucruri care conduc inspre rezultate dintre cele mai bine. Nu degeaba Germania este denumita “motorul Europei”. Tot ceea ce iese din mainile nemtilor inseamna un singur lucru: calitate.

Despre antrenorul Christoph Daum nu stiam foarte multe, insa acesta a reusit sa ma cucereasca foarte repede, ca om, datorita declaratiilor sale foarte iscusite, potrivite, intelepte, care aveau un aer de modern si de nefiresc pentru ceea ce se intampla pe la noi.

Dintre declaratiile sale, cel mai mult mi-a placut treaba cu “Poate ca nu am tinut destul unii la altii“. Superb! Foarte bine zis si adevarat. Daca el chiar crede in lucrurile astea si incearca sa vina cu o mentalitate noua in tara noastra, nu are cum sa nu ne califice la Campionatul Mondial din Rusia (2018) chiar si daca nu prea avem fotbalisti.

Din pacate, se pare ca Daum vrea sa fie prieten cu toata lumea, ceea ce nu este bine. Desigur, este in regula sa incerci sa iti faci cat mai multi prieteni, atunci cand ajungi intr-o tara straina, mai ales ca au existat si destui antrenori romani sau alti oameni din fotbalul nostru care nu l-au vrut, printre care si unul de la care nu m-as fi asteptat la astfel de reactii, insa nu este bine deloc sa vrei chiar sa fii prieten cu toata lumea, mai ales cu personaje pe care majoritatea suporterilor romani nu le plac.

Dintre acestea, Christoph Daum a declarat ca-l felicita pe “prietenul sau, Sumudica”, pentru calificarea Astrei Giurgiu in grupele Ligii Europa. Poate ca ar trebui sa-i spuna cineva lui Daum ca suporterii romani, cei mai multi dintre ei, nu-l plac pe antrenorul respectiv, din cauza comportamentului acestuia, din cauza incercarilor repetate ale acestuia de a provoca, de a face un fel de misto absolut deloc inteligent si, in general, pentru ca-i o persoana deosebit de neplacuta.

Orice om de bun-simt incearca sa stea cat mai departe de un astfel de personaj. Nu incepi sa-l lauzi, nu te dai prietenul lui si iti vezi de treaba ta, deoarece daca te consideri un om cult, un intelectual, nu ai cum sa iti faci astfel de prieteni.

Poate ca apropiatii lui Christoph Daum, care au habar despre ceea ce se intampla pe la noi, ar trebui sa-i spuna neamtului aceste lucruri, daca nu doreste sa strice tot ceea ce a cladit frumos pana acum. Suporterii romani sunt destul de sensibili si schimbatori precum vremea, atunci cand observa lucruri, declaratii, care nu le plac.

Recunosc, nici mie nu mi-a picat bine acea declaratie. Poti felicita o echipa pentru o anumita performanta, despre care unii spun ca ar fi performanta, insa eu nu o vad tocmai asa, si in alte feluri. Nu consider calificarea Astrei in grupele Europa League o performanta, deoarece giurgiuvenii au jucat impotriva unei echipe West Ham care a lasat impresia ca nu doreste sa se califice, banii primiti in competitia respectiva fiind foarte putini in comparatie cu sumele imense pe care echipele englezesti le obtin din clasarea cam pe orice loc in Premier League.

Am vazut destule meciuri, incat sa-mi dau seama atunci cand o echipa trage la calificare sau nu prea se omoara cu firea. West Ham nu prea a jucat nimic, fiind drept si ca le-a cam lipsit tot atacul. Pentru mine este clar ca echipa engleza se concentreaza mai mult pe campionatul intern, pe o clasare cat mai buna in Premier League, fiindca de acolo vin bani multi, si nu pe Liga Europa, unde banii sunt putini pentru ei, cheltuielile multe, la fel efortul depus, precum si eventualele accidentari.

De asta eu nu vad marea performanta pe care Astra a realizat-o, insa este dreptul lui Christoph Daum de a felicita pe cine considera acesta de cuviinta, cu mentiunea ca ar trebui sa-si aleaga mai bine “prietenii”, daca doreste sa ii aiba de partea lui pe suporterii romani.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *