Cik.Ro pe mobil

virusi mobil

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Vă spuneam zilele trecute că Google a introdus User Experience pentru PageSpeed. Deocamdată este varianta beta, asta înseamnă că nu influențează rezultatul deja obținut, însă pe viitor cu siguranță o va face.

Google ia de ceva timp în calcul, atunci când te poziționează în motorul de căutare, cât de bine este optimizat site-ul tău pentru o experiență cât mai plăcută a celor care-l accesează.

Cik.Ro se vedea destul de bine, în opinia mea, pe mobil cu varianta desktop, însă PageSpeed UX beta avea altă părere, fiind trecut cu roșu la cam toate capitolele. Este adevărat că trebuia să dai zoom pe mobil pentru a vedea textul, deci probabil au dreptate.

Am căutat un plugin de mobil bun și am început să fac teste pe localhost. Unele pluginuri stricau de tot tema, altele îmi făceau site-ul să dea eroare sau nu rezolvau toate problemele UX.

Cel mai OK dintre toate și pe care-l folosesc acum este WPtouch, însă și acesta mi-a dat destule bătăi de cap, în sensul că nu se înțelegea cu alt plugin esențial pe care-l am: W3 Total Cache.

Tema de mobil se vedea pe toate dispozitivele, fie că erau mobile (tabletă, telefon) fie că era vorba de desktop.

Rezolvarea a fost trecerea WPtouch user-agents în W3 Total Cache “Rejected User-Agents” la “Page Cache”, “Minify” și “CDN” (doar pentru cei care folosesc CDN).

Foto: Anders Adermark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *