Cine ar castiga un eventual razboi mondial, Rusia sau Statele Unite?

racheta nucleara

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

De cand au inceput toate aceste tensiuni intre Rusia, pe de-o parte, si statele membre NATO, pe de alta parte, din cauza situatiei din Ucraina, s-a tot spus ca rusii au armament invechit, iar ceilalti au armament modern.

Nefiind atat de sigur ca lucrurile ar sta chiar asa, am inceput sa ma uit la ce are Rusia si ce au Statele Unite ale Americii in materie de armament. Ambele au avioane si elicoptere capabile. Rusia nu are armament ruginit, asa cum spuneau unii. Desigur, Rusia nu are o flota militara maritima tocmai numeroasa, acesta fiind capitolul la care sta cel mai rau, insa nici nu are nevoie de asa ceva.

Nu are nevoie, pentru ca daca ar incepe un nou razboi mondial, acesta nu se va da la nivel de avioane, elicoptere, tancuri, nave si asa mai departe, ci la nivel de rachete. Celelalte vor fi folosite daca va mai ramane ceva. Acesta este capitolul la care rusii stau cel mai bine. Daca nu ma insala memoria, un american spunea ca rusii sunt cu vreo 10-20 de ani mai avansati tehnologic decat americanii, atunci cand vine vorba despre rachete. Daca asa se zice, inseamna ca, probabil, diferenta este si mai mare.

Ii va ajuta asta pe rusi sa castige razboiul?

Nu! Nici rusii, nici americanii nu vor castiga un eventual razboi mondial. Daca incepe asa ceva, cu totii vom avea de pierdut si nu stiu de ce am impresia ca noi vom fi primii care vom suferi. Suntem la o picatura de apa de Crimeea, acolo unde exista deja rachete care pot transporta focoase nucleare.

Asta inseamna ca trebuie sa se ajunga cat mai repede la o intelege, altfel viitorul nu suna bine pentru nimeni. Noi sanctiuni dictate Rusiei nu vor aduce nimic bun, din contra. Daca aceste sanctiuni depasesc pragul suportabil, Rusia va recurge la arme. Este o realitate, nu ceva discutabil.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *