Cine este omul?

Cine este omul

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Mereu m-am intrebat cine este omul. Cine suntem noi? Ce cautam in acest spatiu infinit de mare?

Omul cred ca este infatisarea a o sumedenie de lucruri. Omul poate fi acel dar ceresc, realizat pentru a face o lume mai buna, mai frumoasa, cu mai putina rautate. Este o picatura de seva divina, care cade asupra tuturor lucrurilor inconjuratoare, pentru a le aduce alinare si fericire. Omul poate fi un fluture, care-si tremura aripile duios, pentru a se inalta peste toate obiectele pe care le-ar binecuvanta cu atingerea lui necesara. Omul este acel lucru necesar, venit parca pentru a reda viziunea asupra unei lumi mai curate. Omul este piatra pretioasa, rara, din mina aburinda plina de lipsa de aer si lumina.

Insa omul poate fi si cel mai rau lucru posibil. O umbra intunecata, care doreste sa aduca suferinta si mizerie asupra semenilor sai. Omul poate fi hatru, poate avea o existenta dedicata a aduce numai lucruri nebenefice celorlalti. Omul poate fi acea pata neagra, atat de adanca, pe care nici cele mai imbietoare raze ale soarelui nu o pot lumina. Omul poate fi o sumedenie de lucruri negative si pe care adunarea cu lucrurile pozitive l-ar face si mai rau.

Omul poate fi si bun si rau. Si altruist si egoist. Si credincios si ateu. Si atent si neglijent.

Oare omul influenteaza lucrurile din jur, sau lucrurile din jur il influenteaza pe el? Poate omul schimba lumea, sau este doar o gazda mica si neimportanta intr-o lume mare si neschimbata de timp ?

Poate omul sa cearna lucrurile dintr-o perspectiva proprie, sau perspectiva il cerne pe el, il macina astfel incat sa-si piarda identitatea?

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *