Complimentele se pot transforma in plictiseala daca nu stii sa le folosesti

Complimentele se pot transforma in plictiseala daca nu stii sa le folosesti

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Ne place sa complimentam. Unii dintre noi le spunem complimente persoanelor dragi si atat, altii ii complimentam pe toti, pentru ca asa ne-am invatat sau pentru tot felul de interese. Oricum ar fi, ne place sa spunem lucruri frumoase oamenilor, atunci cand este sau nu cazul.

Cu toate acestea, cred ca unele complimente in exces pot dauna, fie ca le spunem din toata inima sau ne prefacem. Pot dauna, pentru ca daca le spui unor oameni ca sunt intr-un fel si o faci prea mult, se pot plictisi de tine. Complimentul poate ajunge obisnuinta iar oamenii fug rau de tot de plictiseala, cea care urmeaza dupa obisnuinta. Nu ne place sa ne plictisim singuri sau, si mai rau, sa fim plictisiti de altii.

Ne place sa auzim mereu lucruri noi si nu neaparat dintre cele care sunt cel mai bine. Sa ti se spuna mereu ca esti frumos, poate sa conduca inspre o anumita saturatie. Poate vrei sa auzi si cum esti tu de obisnuit, de la fel precum toti ceilalti oameni. Pe langa plictiseala, complimentele prea multe pot conduce inspre faptul de a nu mai fi luat in seama de nimeni. Toti te vor caracteriza drept fiind cel care-i complimenteaza pe toti, nefiind in stare niciodata sa spuna ceea ce simte, chiar daca situatia o impune.

Complimentele la nesfarsit nu sunt bune nici din punctul de vedere al lucrurilor pozitive pe care le aduc oamenilor care au parte de ele. Daca tot ii spui unui om ca este destept, chiar daca este sau nu, il poti face sa simta o anumita plinatate, sa creada ca mai sus de el nu mai exista nimeni si sa inceteze sa mai vina cu lucruri noi. Acest tip de compliment este daunator atat pentru cel care il primeste, cat si pentru cel care il ofera.

Oamenilor le place sa auda aceste vorbe dulci la urechile lor, insa, dupa cum vedeti, nu toate sunt bune si nu multe sunt bune. Complimentele multe nu aduc, de cele mai multe ori, lucruri bune. Desigur, sunt oameni carora le poti spune complimente fara sa te opresti si nu se vor schimba in vreun fel, ci chiar le vor astepta si adora.

Aceste persoane sunt destul de rare, asa ca nu poti spune ca un astfel de lucru este valabil pentru toata lumea. Nici daca nu oferi complimente nu este bine, pentru ca ajungi sa devii o persoana rea, care priveste cu ochi negri pe toata lumea, consideram ca ea este nedreptatita deoarece este cea mai frumoasa, cea mai desteapta si asa mai departe, toti ceilalti furand din celebritatea ei, si astfel nu ai cum se le oferi altora complimente. Si aici, ca in mai toate lucrurile, trebuie sa existe un anumit echilibru, pentru ca altfel nu se poate.

Trebuie sa complimentam, dar sa avem masura lucrurilor.

De exemplu, eu as putea spune ca am cei mai destepti cititori din lumea aceasta, dar nu o voi face. In schimb, pot spune ca ai mei cititori sunt unii loiali, de incredere. Poti complimenta in multe feluri, insa trebuie sa ai grija cum faci acest lucru, pentru a nu se ajunge de la ceva bun la ceva rau.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *