Conteaza anumite sentimente mai mult decat altele?

Conteaza anumite sentimente mai mult decat altele

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Care dintre sentimente conteaza mai mult? Sunt unele care conteaza mai mult, care sunt mai importante si altele care conteaza mai putin, care nu sunt atat de importante? Aceasta atitudine pe care o au oamenii fata de realitate, poate fi impartita in mai multe bucati, unele care chiar ne intereseaza si altele pe care ar trebui sa le evitam? Eu consider ca toate sentimentele conteaza.

Ca unele sunt mai bune, pozitive si ca altele sunt negative, este alt lucru, insa tot ceea ce noi simtim in legatura cu realitatea, cu lumea inconjuratoare, conteaza. Si daca este de bine si daca este de rau. Toate sentimentele noastre ne definesc drept oameni, drept ceea ce suntem. Nu poti sa le extragi doar pe cele bune si pe cele rele sa le lasi undeva intr-un colt. Sentimentele noastre nu sunt doar bune, asa cum viata noastra nu este alcatuita doar din mii de stelute luminoase, ci si din cele care mai cad din cand in cand.

Nu totul este imbracat doar in roz, ci mai apar si nuante de negru. Sentimentele care chiar conteaza sunt toate pe care le simtim. Este de dorit ca sentimentele bune sa fie mai multe decat cele negative, insa acesta nu este intotdeauna un lucru pe care noi sa putem sa-l stapanim. Sentimentele pozitive ne plac, ne aduc fericire in suflet, le cautam in fiecare moment al vietii noastre, insa si cele negative fac parte din viata noastra si este o realitate faptul ca vom avea parte si de ele.

Depinde despre ce sentimente negative vorbim. Daca discutam, de exemplu, despre sentimente rele pe care le-am avut in legatura cu o fapta din copilaria noastra, cu prostiile pe care le faceam cand eram mici, in acea perioada nu am fost atat de incantati de tot ceea ce s-a intamplat, insa atunci cand ne aducem aminte acum, cand suntem adulti, de acea sau acele intamplari, radem si ne amintim cu placere. Asta inseamna transformarea sentimentelor negative in sentimente pozitive.

Sunt destule care nu pot deveni niciodata sentimente pozitive, pentru ca ne-au afectat pentru toata viata, insa si destule precum cel de mai sus, care a ajuns din ceva rau sa se transforme in ceva bun. Sentimentele care conteaza sunt toate, pentru ca ele sunt cele care ne alcatuiesc, sunt cele care ne reprezinta. Nu poti sa alegi din ele, chiar daca ti-ai dori atunci cand catre tine se indreapta doar unele negative. Nu poti sa alegi in viata doar mierea, trebuie sa mai ai parte si de fiere. Sunt sigur ca influentam si noi mult sentimentele de care avem parte, insa sunt si unele asupra carora nu avem nici un control.

Va doresc sa aveti parte in viata doar de sentimente frumoase, fara sa va intalniti staririle sufletesti care sa va intunece existenta. Trebuie sa existe mereu soare deasupra noastra, sa ne amintim si sa ne dorim acest lucru, chiar daca stim ca vor veni si multe ploi, ninsoare, frig si alte fenomene pe care nu ni le dorim. Aceste lucruri fac parte din viata noastra.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *