Contre Viktor Orban – John McCain

John McCain

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

In ultima vreme am observat cu totii cum relatiile dintre Statele Unite ale Americii si Ungaria au devenit extrem de tensionate, mai multi oficiali ai ambelor tabere acuzandu-se reciproc de tot felul de lucruri.

Totul a inceput atunci cand autoritatile americane au decis sa le interzica dreptul de a mai calatori in SUA, mai multor membri ai guvernului ungar, banuiti ca ar fi savarsit fapte de coruptie. Cel putin aceasta a fost motivarea oficiala a americanilor.

In realitate, americanilor nu le pasa nici de coruptia din Ungaria, nici de drepturile si libertatile ungurilor, nici de nu stiu de organizatii non-guvernamentale. Daca ar fi fost vorba doar despre faptele de coruptie ale unor oficiali ai acelei tari, inseamna ca ai nostri ar fi fost interzisi de mult. Coruptie mai mare decat in Romania, nu cred ca exista prin multe alte locuri.

Aici este vorba despre mult mai mult, fiindca sa iei astfel de decizii impotriva unui partener, impotriva unor oficiali ai unei tari care face parte din NATO, presupune lucruri infinit mai grave. Nu ca ar fi coruptia ceva neinsemnat, fiindca este o problema foarte grava, dar aici altul a fost motivul care a condus inspre o astfel de hotarare.

In opinia mea, aceasta atitudine destul de ostila a oficialilor americani, fata de unii dintre conducatorii Ungariei, vine ca urmare a faptului ca liderii tarii vecine s-au apropiat prea mult de Rusia. Astfel, americanii se simt tradati si actioneaza in consecinta. Nu poti sa joci dublu, nu poti sa fii si cu unii si cu altii. Asta este lumea in care traim, fiecare fiind nevoit sa-si aleaga partea.

Mai mult de atat, prim-ministrul Viktor Orban face aceeasi greseala ca Traian Basescu, cel care se lua de guler cu rusii, si se contreaza cu americanii. John McCain a spus despre el ca este un “dictator neofascist”, iar Viktor Orban a catalogat afirmatiile senatorului american, ca fiind “extremiste”. John McCain este o persoana foarte influenta in SUA, multi americani spunand despre el si ca-i cam place razboiul.

Oamenii astia, Viktor Orban si Traian Basescu, nu au inteles niciodata ca atat timp cat tu reprezinti o tarisoara mica, nu poti sa te iei la cearta cu marile puteri ale lumii, fiindca asta inseamna inconstienta, deoarece nu vei castiga niciodata, din contra. Interesele acestora nu au absolut nici o legatura cu binele propriului popor, cel pe care il pun in pericol cu atitudinea, declaratiile, lor.

Ce se va intampla in continuare cu Ungaria?

Probabil, americanii vor incerca sa-l inlature de la putere pe Viktor Orban. Daca nu vor reusi, este posibil sa vedem si o excludere din NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *