Copiem sau suntem unici?

Copiem sau suntem unici

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Lumea moderna se indreapta tot mai multe spre a copia, a imita pe ceilalti, in loc sa ofere oportunitatea tuturor de a-si aduce aportul, atat cat sta in putinta fiecaruia, la bunastarea acestei planete pe care cu totii o ocupam. Inca de la scoala ti se insufla sa inveti ceea ce altii au facut inaintea ta, ceea ce este si benefic si mai putin bun, deoarece risti sa ajungi doar sa duci povara inaintasilor tai pe umeri si sa nu vii cu nimic nou, sa nu ajuti la dezvoltare.

Trebuie sa extragem tot ceea ce este bun de la cei cu mai multa experienta decat noi, insa asta nu inseamna ca trebuie sa folosim suta la suta ceea ce ei ne transmit, pentru ca ne-am bloca intr-o stare care nu mai poate aduce progres. Gandurile noastre trebuie sa fie mereu evolutive, sa vedem ce putem face pentru a imbunatati un lucru, o idee, un gest, numai asa putand merge inainte, in loc sa ramanem nemiscati.

Progresul s-a nascut din gandurile oamenilor care nu au vrut sa fie precum ceilalti, care au dorit sa iasa din multime, din gloata care ii inconjura si nu ii lasa sa respire, precum planta care se agata de tine in incercarea de a te sugruma. Fara acesti oameni care nu au acceptat banalul, noi toti am fi ramas la stadiul de fiinte primitive, fara dorinte si ganduri de mai bine.

Unicitatea este cea care ne diferentiaza de altii, care ne da o nota aparte in interactiunea noastra cu alte persoane, care ne da flavoarea, gustul si mirosul unei vieti iesite din comun si banal, a unei incercari de a lasa o amprenta care sa dainuiasca mult mai mult decat trecatoarea noastra umbra peste hotare efemere.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *