Creative Fest 2017 s-a manelizat insuportabil. Ultimul la care merg

Creative Fest era ceva misto, cu arta urbana si alte asemenea lucruri, insa nu am stiut ca intre timp s-a transformat in ceva mult prea comercial, mult prea fara a mai avea ce sa vezi pe acolo. De asta, nici nu voi mai participa la alta editie de Creative Fest.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Am fost la primul Creative Fest, in Parcul Tineretului. Foarte tare, chiar daca nu a participat prea multa lume, deoarece norii anuntau o ploaie care nu a mai venit. Mai bine asa.

Primul Creative Fest a insemnat: trupe foarte bune de breakdance, dans latino (bachata) cu frumoasa Irina Baron, demonstratii de indemanare pe biciclete, artisti urbani specialisti intr-ale graffiti-ului pe masini, carton sau coli de hartie, muzica rap super si asa mai departe. Un adevarat spectacol urban, facut cu gandul la creativitate, la arta de strada, nu comercial si cu mintea inspre bani.

Al doilea Creative Fest, din Parcul Izvor, nu a fost la fel de spectaculos precum primul, dar lumea a venit in numar mare, statea inclusiv pe jos, pe iarba si se distra. Asta conteaza.

Acesta a fost mai mult niste demonstratii pe skateboard, biciclete, Gojira & Planet H si cativa specialisti in hip-hop, cum ar fi Cedry2k. Cedrea le-a dat mereu bine. Al doilea Creative Fest a fost simpatic, insa nu a mai avut farmecul primului astfel de spectacol de arta urbana.

La cel de anul trecut, de la Romexpo, nu am fost, ca poate as fi aflat faptul ca intre timp Creative Fest s-a manelizat in ultimul hal, a devenit ceva mult prea comercial pentru a fi agreabil.

Acum, tot la Romexpo, Creative Fest e cu porti la intrare, pazite de “badigarzi” care te controleaza, sa nu cumva sa vii cu vreo sticla cu apa de acasa sau cu alte lucruri, dupa cum va voi scrie mai jos, insa dupa ce treci de punctul de control iti dai seama ca nu ai ce vedea.

Nu mai erau acele desene misto, facute de artisti priceputi, ci niste mazgaleli inutile, un traseu de skateboard pe care nu-l folosea nimeni si scena. In rest, doar randurile mari de pe margine cu bere si alte chestii de baut, avand preturi de mare concert, ceea ce nu era cazul.

Dezamagit, am fotografiat un pic pe acolo, am filmat si hai sa iesim sa stam pe o banca, pana incepe treaba cu Gojira & Planet H, la 18, ca inainte sau dupa oricum nu aveai ce sa vezi. Ne uitam la treaba asta si ne indreptam inspre casa.

Daca prima data nu m-a controlat nimeni, la intoarcere nu a mai fost la fel. Ce sa vezi, nenea badigardul a observat ca imi iese din geanta aparatului cureaua de tinut la gat a acestuia si ca “N-ai voie cu aparat care are DSLR”. Degeaba am incercat eu sa-i explic faptul ca nu-i DSLR, adica nu-i aparat foto profesional, ca el o tinea “ca-i aparat cu DSLR”. De parca DSLR era vreo optiune. Vazand ca n-am cu cine, pentru ca baiatul respectiv nu cred ca avea mai mult de patru clase facute pe bune, nu am mai intrat si am plecat cu multa sila de la evenimentul care s-a transformat intr-o manea autentica. Cu toate ca nu-l ajuta prea mult inteligenta, nu-i de vina strajerul, ci aia care i-au impus chestiile alea. El doar incerca sa faca lucrurile pe care le stie, sa nu pateasca vreun lucru naspa.

Nu voi mai merge niciodata la Creative Fest si chiar daca am fotografiat si filmat cate ceva, dupa cum puteti vedea mai jos, nu le voi pune pe nicaieri, in semn de protest pentru cum arata astazi ceea ce era inainte un spectacol frumos de arta si creativitate urbana. Nu ca ati avea ce sa vedeti!

creative fest 2017 nu ai avut ce vedea - doar manelizare

Parerea mea sincera este ca organizatorii acestuia au inceput sa asculte manele, pentru ca altfel nu poti realiza ceva atat de comercial si de prost gust.

Macar sa o dea direct in manele, cu maestrul Guta, sa stim si noi o treaba!

Adio, Creative Fest! Ai fost ceva super, insa au avut unii grija sa te transforme in lucruri urate.

Creative Fest s-a transformat in Creative Fas.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *